185 украински войници загинаха при шест атаки срещу руски позиции в донецкото направление

185 украински войници загинаха при шест атаки срещу руски позиции в донецкото направление
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.11.2023
  • Share:

Подразделенията на Южната групировка на руските войски в донецкото направление са отбили шест атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили, при което Киев е загубил до 185 души и шест единици техника, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката Вадим Астафиев.

 

 

 

"В донецкото направление подразделенията на Южната група войски с подкрепата на огъня на авиацията и артилерията успешно отразиха шест атаки на щурмови групи на украинските въоръжени сили. Противникът понесе значителни загуби в жива сила и техника в районите на с. Раздоловка, Николаевка и Клещеевка“, каза той.

Врагът, както се изрази Астафиев, е загубил до 185 военни убити и ранени в тази посока. Унищожени са и пет вражески пикапа и камион КамАЗ.

Същевременно руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали два украински дрона над Смоленска и Московска области, съобщи руското министерство на отбраната в събота.

"На 10 ноември около 23.00 часа московско време беше спрян опит на киевския режим да извърши терористична атака с БПЛА от авиационен тип срещу обекти на територията на Руската федерация. Дежурните системи за ПВО прихванаха два украински безпилотни летателни апарата. превозни средства над територията на Смоленска и Московска области“, се казва в съобщението.

Украинските войски редовно атакуват руски региони с помощта на дронове. Основното въздействие пада върху граничните райони: Брянска, Белгородска и Курска области, както и Крим и Централна Русия.

Станете почитател на Класа