Екипът на Зеленски се нахвърли жестоко върху Арестович заради проруски изказвания

Екипът на Зеленски се нахвърли жестоко върху Арестович заради проруски изказвания
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.11.2023
  • Share:

Екипът на президента на Украйна остро разкритикува бившия съветник на Володимир Зеленски - Олексий Арестович, който обяви желанието си да се кандидатира на президентските избори и направи изявления за примирие с Руската федерация.

 

 

"За съжаление винаги има много хора, които често поставят амбициите си по-високо от обективните реалности или интересите на страната като цяло. Всички подобни разкази са възможно най-обидни за Украйна”, каза пред агенция УНИАН Михайло Подоляк, съветник на украинското президентство.

Според него това е обида към паметта на загиналите войници, това е обида за техните семейства: "Това е обида като цяло за това, което Украйна преживя през последните 620 дни".

Преди дни Арестович, който вече живее извън Украйна, обяви намерението си да се кандидатира за президент на Украйна. Той остро разкритикува Зеленски за провала на контраофанзивата и заяви, че Украйна временно трябва да се откаже от своите територии, окупирани от руската армия, и да изчака свалянето от власт на Путин и идването на ново ръководство в Кремъл.

Станете почитател на Класа