Песков: Президентът на САЩ трябва да промени позицията си към Русия за евентуални контакти с Путин

Песков: Президентът на САЩ трябва да промени позицията си към Русия за евентуални контакти с Путин
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    07.11.2023
  • Share:

„Президентът на САЩ трябва да заеме по-конструктивна позиция спрямо Русия за евентуални контакти на най-високо ниво", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за журналиста на телевизионния канал "Россия-1" Павел Зарубин.
„Първо, трябва да има споделено желание, споделена готовност, трябва да назреят определени условия", каза Песков на въпрос какви са условията за евентуални контакти между лидерите на Русия и САЩ.
„Руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че е готов за всякакви контакти. Ограничаването на основата на двустранните отношения между Русия и САЩ беше инициирано от американците. Ето защо поне ръководителят на САЩ ще трябва да промени позицията си в един момент, заемайки по-конструктивна позиция за двустранните отношения, което ще последвано от назряване на условия за такава среща", подчерта Песков.
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в края на септември, че не изключва възможността за възстановяване на руско-американските отношения и нова лична среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Джо Байдън.
Преди това лидерите се срещнаха през юни 2021 г. в Женева и по-късно проведоха телефонни разговори.
Източник: ТАСС, превод: Ш.Меламед

Станете почитател на Класа