"Хамас" съобщи за обстрел около болници в Ивицата Газа

"Хамас" съобщи за обстрел около болници в Ивицата Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.11.2023
  • Share:

"Хамас" съобщи за "интензивен обстрел" около няколко болници в северната част на Ивицата Газа, предаде "Ройтерс".

 

 

В отговор израелският армейски говорител Даниел Хагири представи видеоматериали, снимки и записи, че въоръжени сили са разкрили мрежа от тунели на "Хамас", командни центрове и ракетни установки под и в близост до болници в Северна Газа. Израелската армия обяви, че извършва "масирани удари"в Ивицата Газа, които "ще продължат през следващите дни" и допълни, че е разделила палестинската територия.

Междувременно ливанските власти съобщиха, че при израелски удар по автомобил в южната част на Ливан са загинали три деца и баба им. Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" заяви, че е използвала ракети "Град" в отговор на израелския обстрел. Израелските военни съобщиха, че техните войски са нанесли удар по автомобил, "идентифициран като предполагаем транспорт за терористи" в Ливан и че проверяват информацията, че вътре е имало цивилни.

По-късно "Хамас" отново изстреля ракети по Израел.

Вчера държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън пристигна на изненадващо посещение в Ирак, където обсъди с иракския министър-председател Мохамед Шия ас Судани рисковете от удължаване на войната между Израел и "Хамас".

Визитата стана факт, след като Блинкън обсъди през деня с кипърския президент Никос Христодулидис създаването на хуманитарен морски коридор между Кипър и ивицата Газа, а след това се срещна с палестинския президент Махмуд Абас в Рамала на Западния бряг на река Йордан.

Станете почитател на Класа