Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада

Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада

Азаров заяви, че Западът унищожава Украйна, без да жали пари за това

Западът унищожава Украйна, без да пести средства, това заяви бившият украински премиер Николай Азаров. Това заяви той в  Telegram-канала си.

 

 

Бившият премиер на Украйна обяви за унищожаването на страната от Запада

 

„През 2013 г. изчислихме, че за въвеждане на европейски стандарти и технологии в украинската икономика,

преди да се присъедини към ЕС, страната ще се нуждае от $160 милиарда. Ние поискахме тези пари за развитие, модернизация на индустрията — тоест за благо и съзидание. ЕС ни отказа, а в замяна предложи само един милиард“, написа Азаров.

В същото време, според бившия премиер, Западът е похарчил същите тези 160 милиарда долара за година „не за развитието на Украйна, а за нейното унищожаване“.

«Оказа се, че те нямат нищо против парите им да унищожат Украйна. Западните господари убиват Украйна. Най-лошото е, че го правят с аплодисментите и подкрепата на самите украинци.

Защо украинците и до днес не разбраха, че на Запада не му е жал за никакви пари, само и само «да загиват украинските мъже (а скоро и жени) край Бахмут, Работино и много други селища в Украйна, за да задоволят целите и геополитическите интереси на странате от Запада?“, отбеляза Азаров.

Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи на 15 септември, че украинското правителство е приело проектобюджет за 2024 г. с рекордни военни разходи от 45,6 милиарда долара, което надвишава сумата на разходите за социалната сфера, медицината и образованието.

Министерството на финансите на Украйна съобщи, че проектобюджетът на Украйна за 2024 г. предвижда разходи за сигурност и отбрана на ниво над $48 милиарда, което е 23% от БВП.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа