Сенатори от САЩ пристигнаха в Пекин

Сенатори от САЩ пристигнаха в Пекин
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.10.2023
  • Share:

Американски сенатори, водени от лидера на демократическото мнозинство в Сената Чък Шумър /на снимката/, пристигнаха на посещение в Китай, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

 

АФП отбелязва, че това е станало в момент, когато Вашингтон и Пекин се опитват да намалят напрежението помежду си.

През последните месеци двете най-големи икономики в света, които имат разногласия по много въпроси, активизират диалога помежду си, като редица високопоставени американски представители посетиха Китай. Освен това е възможна среща между китайския президент Си Цзинпин и американския му колега Джо Байдън, отбелязва Франс прес.

Самолетът на американската делегация, водена от Шумър, кацна вчера в Шанхай, който е икономическата столица на Китай. Делегацията бе посрещната от американския посланик в Китай Никълъс Бърнс.

Част от делегацията е републиканецът Майк Крапо, който е представител на щата Айдахо, където е базирана американската компания производител на полупроводници "Майкрон" (Micron).

Ръководителят на мнозинството в горната камара на американския Конгрес Чък Шумър заяви, че китайски компании "подхранват кризата с фентанила".

Фентанилът е мощен синтетичен наркотик, който води до десетки хиляди смъртни случаи в САЩ всяка година.

"Не става дума за правителството (на Китай), а за китайски компании. Те подхранват кризата с фентанила, който отравя населени места навсякъде в САЩ", каза Шумър, след като пристигна в Китай.

 

Станете почитател на Класа