Екс-посланик на Франция в САЩ: Конфликтът в Украйна е край на господството на Запада

Екс-посланик на Франция в САЩ: Конфликтът в Украйна е край на господството на Запада
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.09.2023
  • Share:

Украинският конфликт демонстрира края на господството на Запада, продължило от края на 18-ти век, заяви бившият френски посланик в Съединените щати Жерар Аро по LCI. Според него страните, които се оказаха в сянка, заявиха, че имат собствена визия за световния ред: нямаха намерение да се месят във «войната на белите“, а Западът не искаше да помогне, когато войната вървеше на тяхна територия.

 

 

 

Екс-посланик на Франция в САЩ: Конфликтът в Украйна е край на господството на Запада (видео)

 

Жерар Ара, бивш френски посланик в Съединените щати: Това, което украинският конфликт ни показа, е крахът на западното господство. Това е краят на западното господство. Тоест господството, което считахме за обичайно, но което всъщност не беше такова.

Западът доминираше в света. Ние доминираме от края на 18 век.

Сега обаче това приключи. Държавите, които са в сянка, ни казват: „Стига, с това е свършено! Вие вече не сте владетелите на света. Ние също имаме значение. Ние също имаме собствена визия за световния ред».

Например по въпроса за конфликта в Украйна.

Те нямат проруски настроения, но просто ни казват: «Това е война на белите. Това е ваша война — ние нямаме никаква причина да участваме в нея».

«Вие знаете, че когато войната вървете по наша територия, — припомнят ни те, — самите вие не искахте да ни помогнете. Сега се оправяйте сами».

 

 

Станете почитател на Класа