Канада дава 24,5 млн. долара за отбранителни системи на Украйна

Канада дава 24,5 млн. долара за отбранителни системи на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.09.2023
  • Share:

От началото на руската инвазия досега Отава е предоставила на Украйна помощи в за близо 6 милиарда американски долара, около четвърт от тях са за военна подкрепа.

 

 

Канада ще отпусне 24,5 милиона долара за съвместно закупуване на отбранително оборудване с Великобритания на системи за ПВО за Украйна. Информацията за новата помощ идва от канадския министър на отбраната Бил Блеър. Той посочи, че това е част от военната помощ на стойност половин милиард канадски долара (около 370 милиона американски долара), която премиерът Джъстин Трюдо обеща на Украйна при посещението си в Киев през юни, съобщава БТА.

Канадските власти си партнират със страни като САЩ, Нидерландия и Дания, за да закупуват стотици ракети за ПВО с малък и среден обсег и свързани с тях системи.

Канада е сред страните с най-големи украински диаспори в света и се явява силен поддръжник на Киев. От началото на руската инвазия досега Отава е предоставила помощ на Украйна в размер на близо 6 милиарда американски долара, като около една четвърт от тях са отделени за военна подкрепа.

Станете почитател на Класа