САЩ: КНДР се превръща в съучастник в убийството на украинци

САЩ: КНДР се превръща в съучастник в убийството на украинци
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.09.2023
  • Share:

Всяка потенциална доставка на боеприпаси от Северна Корея за Русия, която Кремъл се стреми да получи, удължава непровокираната война на Русия срещу Украйна, и превръща Северна Корея в съучастник в убийството на украински граждани.

 

 

Това каза заместник прессекретарят на Пентагона, Сабрина Сингх, на брифинг за пресата в четвъртък, 14 септември, според кореспондент на Ukrinform.

„Да, предоставянето на какъвто и да е вид боеприпаси ще удължи още повече войната“, каза тя.

Тя каза, че Путин и Русия продължават да бъдат все по-изолирани с напредването на войната на Русия в Украйна. Следователно, добави тя, „това, което виждаме в момента, е Русия в доста отчаян режим и търсеща подкрепа от Северна Корея“.

Според нея САЩ все още не са видели Москва и Пхенян да обявят официално споразумение след срещата на лидерите.

„Но това е нещо, което със сигурност наблюдаваме и бихме очаквали“, каза Сингх.

Тя добави, че по този начин всяка страна, която подкрепя Русия в нейната непредизвикана война в Украйна, "директно участва в убийството на невинни украински цивилни, официални лица и тези на бойното поле".

Държавният департамент на САЩ многократно предупреди Русия и Северна Корея за въвеждането на нови санкции и други наказания, ако двете страни прехвърлят оръжия в нарушение на ембаргото, наложено от Съвета за сигурност на ООН.

Станете почитател на Класа