Русия остава без кадри заради войната

Русия остава без кадри заради войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.09.2023
  • Share:

Заради мобилизацията на Русия започват да ѝ липсват кадри. Това може да се отрази и на войната, и на изборите, смятат в Лондон.

 

 

Заради войната срещу Украйна на Русия вече ѝ липсват хиляди квалифицирани кадри и това постепенно се превръща в проблем, гласят оценките на британското военно министерство. Мобилизацията и военната служба са изострили недостига на кадри извън отбранителния сектор, обявяват от Лондон в платформата Х (бивш Туитър).

Дефицитът в промишлеността е достигнал истински рекорд през юли, гласят данните. Миналата година Русия е била напусната от 100 000 специалисти в сферата на високите технологии, което представлява десет процента от всички кадри в бранша, пишат британците.

Кремъл ще избегне нова мобилизация преди президентските избори

За разлика от усилията за привличане на хора в армията от другите сектори, в сферата на високите технологии сега се предприемат мерки за задържане на кадрите. "В навечерието на предвидените за март 2024-а година президентски избори руските власти вероятно ще се опитат да избегнат следващи непопулярни мобилизации", смятат британците.

 

Станете почитател на Класа