Латвия не пуска коли с руски номера през границата с Беларус и Русия

Латвия не пуска коли с руски номера през границата с Беларус и Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.09.2023
  • Share:

Автомобилите с руски регистрационни номера вече не могат да преминават през границата на Латвия с Беларус и Русия, съобщи Delfi с позоваване на митническия отдел на Държавната служба по приходите на Латвия, предаде Би Би Си, цитирана от БТА.

 

 

Ако дадено лице откаже да изпълни указанията на митническия орган, включително да се върне в Русия или Беларус, може да бъде взето решение за конфискация на автомобила му, съобщиха от ведомството.

Забраната влезе в сила вчера от 18:00 ч. местно време.

Все още е възможно да се напуска територията на Латвия с автомобили с руски регистрационни номера, ако те се използват като личен транспорт.

В същото време е разрешено връщането от Европейския съюз в Русия с леки автомобили, регистрирани в Русия, ако те не са декларирани като стоки и се използват само като транспортно средство, съобщава Delfi.

Забраната за влизане няма да се прилага за превозни средства, предназначени за използване от дипломатически и консулски мисии на Европейския съюз и държавите членки, включително делегации, посолства и мисии, по време на пътуването им.

 

Станете почитател на Класа