„Три подхода“: В Британия разкриха новата тактика на ВСУ по време на контранастъплението

„Три подхода“: В Британия разкриха новата тактика на ВСУ по време на контранастъплението
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.09.2023
  • Share:

FT: Украйна възприема тристранен подход при контранастъплението

 

 

„Три подхода“: В Британия разкриха новата тактика на ВСУ по време на контранастъплението

 

При настъплението украинската армия използва тристранен подход, пише  Financial Times.

„Въоръжените сили на Украйна обезвреждат мините, атакуват логистичните и командни центрове, нанасят удари с дронове по територия в дълбините на Русия“, се казва в публикацията.

В статията се отбелязва, че поради голямото количество шрапнели и други метални предмети на фронтовата линия металдетекторите стават безполезни. Освен това се налага мините да се търсят през нощта.

В същото време за атаки срещу логистичните центрове на ВС на РФ украинските военни отделят много време поради липсата на господство в небето, добавят авторите.

А чрез атаките с дронове срещу Русия Киев се опитва да «създаде усещането за симетрия» в силите между страните в конфликта, се отбелязва в статията.

По-рано руското външно министерство нарече атаките над граждански обекти на ВСУ с дронове опити, продиктувани от безизходица на фона на неуспешното контранастъпление. Освен това руските военни атакуват активно районите, в които се произвеждат и съхраняват украински ДПЛА.

На 4 юни Украйна започна настъпление в Южно-Донецко, Артьомовско и Запорожско направления, хвърляйки в бойните действия бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника.

Но, както отбеляза Владимир Путин, през цялото това време въоръжените сили на Украйна не успяха да постигнат никакви резултати, а западните куратори са явно разочаровани от хода на контранастъплението.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа