Украинските военни в ярост от ръководството си

Украинските военни в ярост от ръководството си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.09.2023
  • Share:

Желанието на украинските генерали войниците да продължават напред на всяка цена убива много военнослужещи, пише швейцарският вестник Neue Zürcher Zeitung, позовавайки се на войници от Въоръжените сили на Украйна.

 

 

Украинските военни в ярост от ръководството си

 

«Разбира се, нямаме достатъчно сапьори. Често правим ръчно разминиране. Това е дълъг процес, който ядосва някои генерали. Ако ви кажат да продължите напред, оставете ги да го направят сами и да вървят направо по дяволите», изразява възмущението си украински военен.

В трудните условия на контранастъплението духът на някои военни започва да пада, се казва в материала.

„Третират ни като с пушечно месо. Те (ръководството, бел. ред.) ни използват като цигара, която пушат и после изхвърлят“, оплаква се друг украински войник.

Както се съобщи по-рано в статия в The New York Times, във военното гробище в Лвов разкопават старите безименно гробове, за да освободят място за погребение на загиналите украински военни.

Украинското контранастъпление в Южно-Донецко, Артьомовското и на първо място в Запорожкото направления започна на 4 юни. Киев хвърли на фронтовата линия обучени от НАТО бригади, въоръжени със западна военна технике, включително с така мащабно рекламираните танкове «Леопард».

Както заяви президентът на Руската Федерация Владимир Путин на 21 юли, украинските войски не са постигнали никакви резултати, а западните куратори са „явно разочаровани“ от хода на „контранастъплението“.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа