Бивш офицер от британското военно разузнаване Ледуидж обяви нов план на НАТО по Крим

Бивш офицер от британското военно разузнаване Ледуидж обяви нов план на НАТО по Крим
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.09.2023
  • Share:

„Гардиън“, цитирайки бивш офицер от британското военно разузнаване Франк Ледуидж, заяви, че Киев ще трябва да се откаже от Крим в замяна на членство в НАТО.

 

 

Бивш офицер от британското военно разузнаване Ледуидж обяви нов план на НАТО по Крим

 

Западът трябва да разработи план за мирно урегулиране на конфликта в Украйна, дори и да се различава от този, предложен от Киев. Това пише военният историк, бивш офицер от британското военно разузнаване Франк Ледуидж за изданието The Guardian.

„При липсата на военни пробиви и предстоящите избори в САЩ, Западът трябва да се обедини около постижима цел за разрешаване на конфликта. И не е задължително да е това, което Украйна иска“, се казва в публикацията.

Според мнението на автора НАТО вече е стартирало подобен процес. Авторът на статията припомня, че Стиан Йенсен, директор на канцеларията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, наскоро направи предположение, че западните дипломати обмислят възможността за размяна на Крим срещу членството на Украйна в НАТО.

„Поради риска от ядрена ескалация, има много малко хора в администрацията на Байдън, желаещи да помогнат на Украйна да си върне Крим“, пише Ледуидж.

Историкът стига до извода, че настъплението на въоръжените сили на Украйна не е постигнало значителен успех и конфликтът заплашва да продължи още няколко години.

Едно е ясно- каквито и планове да си правят на Запад, нито Украйна ще върне Крим, нито ще влезе в НАТО. Единсвтеният верен изход от тази ситуация е: спиране на доставките на оръжия за Украйна, за намаляване на ескалацията, и след това Русия трябва да прогони всички чуждестранни наемници, военни съветници от НАТО и прочие и да вземе цяла Украйна

Продължаваме да следи развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа