Зеленски си играе с огъня, спретва истерии на съюзниците си

Зеленски си играе с огъня, спретва истерии на съюзниците си
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.08.2023
  • Share:

The Telegraph: Киев рискува да загуби ключовите си съюзници заради истериите на Зеленски

 

 

Зеленски си играе с огъня, спретва истерии на съюзниците си

 

Украйна рискува да загуби ключовите си съюзници като Обединеното кралство и Полша заради политическите и военните ходове на президента Владимир Зеленски, пише наблюдателят Хамиш де Бретън-Гордън в колонка за Telegraph.

„Последните няколко седмици бяха неспокойни за украинското правителство“, пише журналистът.

 

Зеленски си играе с огъня, спретва истерии на съюзниците си

 

Както отбелязва наблюдателят, ситуацията за Украйна се оказала доста трудна, тъй като контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се провалило, без дори да пробие руската отбрана, а Западът не хареса последните изблици на Зеленски: той избухна за подкрепата от Великобритания и Полша. Освен това ударите на БЛА срещу Москва изнервиха някои западни правителства.

«Киев си играе с огъня. Колкото и да са раздразнени, украинците рискуват да загубят съюзниците си», обобщава Бретън-Гордън.

На 4 юни Украйна започна настъпление в Запорожкото, Южно-Донецкото и Артемовското направления, като хвърли в бойните действия подразделения, обучени от НАТО и въоръжени със западно оборудване.

Според доклада на руското министерство на отбраната от 4 август, от началото на контранастъплението въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 43 хиляди човека.

Москва многократно изразява готовност за преговори, но киевският режим на законодателно ниво е наложил забрана за тях. Както посочиха в Кремъл, ситуацията в Украйна може да бъде регулирана само ако се вземат предвид териториалните промени.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа