Военен анализатор: Причините за неуспешното контранастъпление на ВСУ трябва да се търсят на високо ниво

Военен анализатор: Причините за неуспешното контранастъпление на ВСУ трябва да се търсят на високо ниво
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    26.07.2023
  • Share:

Причината за провала на украинското контранастъпление трябва да се търси на високо ниво, счита Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Международния институт за стратегически изследвания в Лондон. В интервю за германския телевизионен канал Das Erste той поясни, че операцията е била лошо планирана и организирана и не е имало ясна координация между настъпващите части.

 

 

 

Според Гади причините за провалите трябва да се търсят на по-високо ниво.

„Операцията беше зле планирана и организирана. Нямаше координация на действията на настъпващите части”, поясни той.

Битката на свързани единици е синхронизиране, координация и едновременно използване на различни бойни методи, пише авторът.

Артилерията открива огън, а под нейното прикритие напредва украинската пехота. Малко преди това мините се отстраняват от пътя, докато се разполагат системите за противоракетна отбрана, създаващи защита срещу хеликоптерни и други въздушни атаки, продължава експертът.

В същото време трябва да се разположи електромагнитна защита със заглушители. Силата на една система компенсира слабостта на друга. Ако това се направи бързо и едновременно, тогава вероятността за пробив се увеличава, загубите на военни намаляват.

Но нищо от това не беше направено от украинското командване или от тези, които заповядват на украинското командване», добави военният експерт.

Източник: https://www.tagesschau.de/ausland/europa/ukraine-verlauf-gegenoffensive-gady-100.html

ПП

Станете почитател на Класа