М. Захарова: Париж прави стъпка към ескалация с ракетите с голям обсег

М. Захарова: Париж прави стъпка към ескалация с ракетите с голям обсег
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    16.07.2023
  • Share:

„Париж съзнателно направи още една стъпка към ескалация на конфликта в Украйна с решението си да достави ракети с голям обсег на Киев", каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в коментар, разпространен в петък.
„Париж съзнателно направи още една стъпка към ескалация на украинския конфликт, потвърди залога си върху систематичното и непрекъснато напомпване на киевските терористи с все по-смъртоносни оръжейни системи, насочени към новите руски територии, цивилна и гражданска инфраструктура", каза дипломатът.
Според Захарова „Париж действа неморално, като подкрепя с оръжие онези, които прославят нацистите и сами изповядват фашистката идеология. Нерешителните власти във Франция предават паметта на Шарл дьо Гол и предците си антифашисти", отбеляза тя.
„Като се има предвид неотдавнашното изявление на Еманюел Макрон, че т. нар. контранастъпление на украинските въоръжени сили е било внимателно планирано с подкрепата на страните от НАТО, световната общност не трябва да се съмнява в прякото участие в конфликта на САЩ и техните евроатлантически съюзници. Животът и здравето на много хиляди хора се превръщат в разменна монета, когато страните от колективния Запад реализират на практика собствените си политически интереси", се казва в коментара.

Станете почитател на Класа