Зеленски успя да изнерви даже делегацията на САЩ на срещата на върха на НАТО

Зеленски успя да изнерви даже делегацията на САЩ на срещата на върха на НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.07.2023
  • Share:

Членовете на американската делегация бяха ядосани от критиките на Зеленски към НАТО по повод неопредлеността около влизането на Украйна в блока. Това пише изданието Washington Post, позовавайки се на дипломатически източник.

 

 

Зеленски успя да изнерви даже делегацията на САЩ на срещата на върха на НАТО

 

 

Публикацията в Twitter стана поредната авантюра на главатаря на Киевския режим, която разочарова поддръжниците на Украйна в алианса, пише изданието. Отбелязва се, че президентът на САЩ Джо Байдън е искал да представи представените решения за членството на Украйна като постижение на Вашингтон в сплотяването на глобалните партньори. Зеленски обаче развали играта, като ядоса дипломатите.

Според източника на вестника членовете на американската делегация «са били бесни» заради «туита» на Зеленски. В него главатарят на Киевския режим «гневно» обвини страните от НАТО, че не се отнасят сериозно към желанието на Киев да влезе в редиците на алианса. Зеленски нарече липсата на конкретни срокове за приемане на Украйна в НАТО „безпрецедентна и абсурдна“.

Изданието отбелязва, че въпреки че Зеленски не е споменал Джо Байдън в своя „туит“ главатарят на киевския режим нарече американския президент глава на НАТО, човекът, който взема решения, и изпрати призивите му за членство в алианса до Белия дом.

„В своя пламенен туит Зеленски разочарова привържениците на Украйна в Алианса, които вярваха, че са осигурили победа на Киев, като настояват Съединените щати, Германия и други страни, които се противопоставят на споразумението, да „отправят покана към Украйна да се присъедини към Алианса, когато съюзниците са съгласни и условията са изпълнени“, се посочва в публикацията.

Припомняме, че Зеленски, преди да стигне до срещата на върха на НАТО във Вилнюс, разкритикува изявленията на страните, участващи в Северноатлантическия алианс, за неясните перспективи за влизане на Киев във военно-политическия блок. Главатярт на киевския режим се оплака, че на срещата на върха на НАТО дори не са взели решение за формулировката и срока за официална покана на Украйна в Северноатлантическия алианс.

Едно е ясно. САЩ и НАТО използват Украйна като полигон за експерименти и тестиране на оръжия. Въобще не им пука за населението там и искат война с чужди ръце, защото САЩ правят бизнес от войната. А Русия разбира това безумие и спира тази война.

Продължаваме да следим втория ден от срещата на върха на НАТО във Вилнюс и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа