Newsweek: Украйна може да напусне Артьомовск поради огромните загуби

Newsweek: Украйна може да напусне Артьомовск поради огромните загуби
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.12.2022
  • Share:

Украйна може да напусне Артьомовск поради огромните загуби — западните медии се готвят за загубата на града от режима в Киев и ново контранастъпление на руската армия

 

Newsweek: Украйна може да напусне Артьомовск поради огромните загуби

 

 

Украйна може сама да напусне Артьомовск, съобщават наблюдателите от Newsweek. Според тях Киев по принцип няма да може да победи в конфронтацията с Москва без сериозна западна помощ. Те считат, че до лятото Руската федерация може да върне Харков и Херсон под крилото си.

Посочва се, че сега Русия е събрала стотици хиляди военнослужещи и е оборудвала армията с модерни оръжия. И веднага щом „богатите черни почви на Украйна“ замръзнат, ще започне масово настъпление на руски войници, което вече е очевидно в примера на Артьомовск, където умират стотици украинск бойци. Освен това авторите на материала посочват, че щом нещата за Киев наистина се влошат, молбите за намеса на НАТО трябва да бъдат отхвърлени.

Факт е, че не си трува САЩ да влизат във войната в Украйна: това е корумпирана, еднопартийна и бедна държава, в която има дискриминация, основана на националност и език. Според авторите на материала е по-добре конфликтът да се прекрати чрез преговори между страните, отколкото да се чака Киев окончателно да падне.

По-рано съобщихме/ FP: За САЩ и ЕС става все по-трудно да запазят солидарността пред икономическите предизвикателства

На фона на намеренията на Вашингтон да въведе нови субсидии за високотехнологични компании, които произвеждат продукти в Съединените щати, Европейският съюз е обезпокоен от ожесточаването на конкуренцията и перспективата да загуби достъп до китайския пазар, пише Foreign Policy. Политиците от двете страни на Атлантика разбират, че не може да се допусне разцепление в такъв труден момент, но много влиятелни групи в Щатите искат възраждането на американската индустрия на всяка цена, отбелязва авторът на материала.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа