В навечерието на сериала на Netflix за Хари и Меган

В навечерието на сериала на Netflix за Хари и Меган
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.12.2022
  • Share:

Докато Netflix се готви да излъчи том I от своите документални сериали за Хари и Меган, два взривоопасни предпремиерни трейлъра вече излъчиха не особено фини намеци за потенциални бомби, съдържащи се в поредицата, и провокираха въпроси.
Кого обвинява Хари, когато споменава „йерархия на семейството ... има изтичане на информация, но има и насаждане на истории"?
Кой ключов момент отбелязва двойката, когато Меган щрака с пръсти, казвайки „И тогава...", а Хари завършва изречението, казвайки: „... всичко се промени"?
Споменаването от Хари „Болката и страданието на жените, които се женят в това семейство, тази лудост по хранене" – и как, докато се готви да се ожени за Меган, се чувствал „ужасен" и не искал „историята да се повтори" – изглежда провокира сравнения с опита на майка му Даяна, принцесата на Уелс.
И тогава идва неговото зловещо звучащо изявление: „Никой не знае цялата истина. Ние знаем цялата истина."
Изглежда това не предвещава нищо добро за кралските особи на Бъкингамския дворец, които по забележително стечение на обстоятелствата бяха навън в пълен блясък, на дипломатически прием с бели вратовръзки в двореца, точно когато Съсексите бяха почетени с черна вратовръзка Ripple of Hope за техния активизъм в областта на расовата справедливост и психичното здраве.
Кралят, кралицата-консорт и принцът и принцесата на Уелс може да се усмихват публично, но изглежда малко вероятно те да не са подготвени за по-нататъшни провокативни и вредни твърдения, произтичащи от документалните филми.
Съдейки по предишни проекти на Лиз Гарбъс, номинираният за Оскар режисьор зад сериала на Netflix, тя е известна със своите критично приветствани експозиции и с документирането на историите на „оцелелите", което е точно начина, по който Съсекс се самоопределят. Знаем, че документалните филми, озаглавени Harry & Meghan, ще изследват расовия проблем, като технологичният предприемач Кристофър Бузи от Bot Sentinel изрично казва в трейлъра: „става дума за омраза, става въпрос за раса". Но кого или какво намеква адвокатът на Меган, Джени Афиа, когато казва пред камерата: „Имаше война срещу Меган в подкрепа на дневния ред на други хора"?
В минали интервюта Хари и Меган обвиниха кралското семейство, че не са й помогнали, когато е изпитала мисли за самоубийство, и също така предположиха, че на Арчи е отказана титлата принц поради расата му, въпреки че протоколът изисква той да е внук на суверен , което той стана едва с възкачването на Чарлз.
Публиката ще трябва да изчака, за да види дали има още какво да се случи по тези изключително чувствителни теми или относно отчуждението на Меган от баща й Томас Маркъл и нейните полубратя и сестри.
Първите три епизода ще бъдат излъчени в Netflix на 8 декември, а том II, съдържащ последните три епизода, ще бъде излъчен на 15 декември.

Станете почитател на Класа