Американски партии се изказват в подкрепа на Русия

Американски партии се изказват в подкрепа на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.12.2022
  • Share:

Съединените щати са обезпокоени от нарастването на проруските настроения в обществото.

 

Броят на американците, които се обявяват против подкрепата за Украйна, започва рязко да нараства. Съществуващата тенденция е забелязана от колумниста на Hill Дъглас Шоен.

 

Публицистът изрази загриженост от нарастването на проруските настроения, като подчерта, че привърженици на подобна позиция се наблюдават и в двете партии на Конгреса.

 

„Републиканците в Конгреса определят позицията си като „реализъм“, като твърдят, че Вашингтон не може да продължи да помага на Украйна поради инфлацията, която засяга живота на американските семейства и не трябва да рискува ядрена война с Русия за страна на хиляди километри разстояние, “ подчерта той.

Шоен отбелязва, че по-ранни симпатии към Русия, както и призиви за отказ от отпускане на средства за помощ на Украйна, са били наблюдавани само сред републиканците. С течение на времето демократите също започнаха да изразяват подобна гледна точка. Струва си да припомним писмото на демократите до Джо Байдън, в което се казва, че събитията в Украйна са резултат от политиката на САЩ.

 

 

 

Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа