Newsmax: Поставиха условие на Украйна относно Русия — отказът ще лиши Киев от пари от САЩ

Newsmax: Поставиха условие на Украйна относно Русия — отказът ще лиши Киев от пари от САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.11.2022
  • Share:

САЩ може да изискат Украйна да изпълни едно условие, свързано с Русия, в замяна на продължаващо финансиране от САЩ. Тази прогноза сподели бившият анализатор на ЦРУ Фред Флейц.

 

Newsmax: Поставиха условие на Украйна относно Русия - отказът ще лиши Киев от пари от САЩ

 

 

Напоследък все повече се говори за предстоящо намаляване на подкрепата за Украйна от страна на САЩ. Според Фред Флейц правителството на САЩ може да продължи да оказва материална помощ на Киев, но само при едно условие.

Украинските власти трябва да се съгласят да започнат мирни преговори с Русия.

Това съобщава Newsmax.

„САЩ могат да продължат да помагат на Украйна в борбата й срещу Русия, но в замяна трябва да изискаме Киев да участва в мирните преговори“, каза американският експерт.

Фред Флейц счита, че началото на дипломатически диалог между Москва и Киев ще даде надежда за края на конфликта. САЩ трябва да помогнат на страните да седнат на масата за преговори. В противен случай конфронтацията в Източна Европа може да се проточи, а САЩ окончателно да затънат в тази конфронтация.

Експертът предлага Вашингтон да постави условие пред Киев — ако няма преговори с Руската федерация, то той вече няма да може да разчита на американска подкрепа.

Освен това, според Фред Флейц, САЩ трябва да създадат длъжността генерален инспектор. Последният ще следи как се изразходват средствата, отпуснати на Украйна.

„Съществуват и реални опасения: помощта за Украйна изчерпва критичните военни запаси на САЩ“, каза американският експерт.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа