Ибрахим Сел: Без контрола на Москва глобалните хищници ще изпият кръвта ни

Ибрахим Сел: Без контрола на Москва глобалните хищници ще изпият кръвта ни
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.11.2022
  • Share:

Ибрахим Сел: Въпреки харченето на милиони, азербайджанското общество не прие либерализма и фашизма

 

Интервю с лидера на Евразийското движение на Азербайджан, писател-журналист Ибрахим СелЗащо толкова много са против вашите идеи?

- Както каза общественичката Зохра Абдулаева, броят на нашите ежедневни анализатори, световни политолози, всезнаещи експерти и философи, дежурни в социалните мрежи, расте като гъби след дъжд. Но каквото и да погледнеш, те коментират събития по готови шаблони от кухнята на американското посолство. Благодарение на тях нашите хора разбират само малка част от истините на света, в който живеят, тоест, грубо казано, разбират света напречно.

 

 

 Затова е необходимо да разясним подходите към проблемите от наша гледна точка. Но тогава започват да вдигат скандал. Щом се изкаже алтернативно мнение в социалната мрежа, веднага започва разследване срещу автора на това мнение. Най-напред „проверяват” кръвта му и „откриват”, че във вените му тече арменска!

 

 

 

 

 

 

След като „проучват“ биографията му, виждат, че преди това е работил в руското разузнаване и е бил прехвърлен в резерва. И либералните кръгове започват да бомбардират родословието му. Основната цел е да обезсърчи и унищожи хората с алтернативни възгледи.

 

Глупаци, как ще изградите демократично общество, в което няма място за алтернативно мнение, а различно мислещ човек ви предизвиква автоматично раздразнение и омраза? И казвате, че ще изградите демократично, свободно общество?!

Те демократи ли са?

 

Що за демократи са тези, които не приемат мнението на другата страна? Да предположим, добре, да, аз съм привърженик на диктатурата, аз съм такъв човек, разбира се, че не приемам мнението на другата страна. Все пак се нарекохте демократи, декларирате, че ще изградите демократично общество, ревете за плурализъм и свобода на мисълта на всяка крачка! Какво ядеш, какво пушиш?!Щом чуете друго мнение, друга версия, програмата ви се поврежда, в този момент изтривате този коментар и блокирате човека, защото нямате място за тази мисъл, само вашият надпис трябва да е на плаката! Защо?

 

Защото те дори не знаят какво е истинска демокрация. Те са свикнали с тяхната конюнктура от 90-те. Членовете на хунтата, които се събираха около Елчибей, винаги осъждат, критикуват, подиграват се с по-образовани, светски и способни от тях хора и се радват на това, а сегашните последователи на Елчибей вървят по този път.Всеки от тях има по 10-20 фалшиви акаунта. Понякога започват разговор, отговарят си, обсъждат помежду си, след известно време потвърждават мнението си и накрая се уморяват и си лягат. Целият този процес се натрапва на хората като масова идея. В социалните медии е направено много, за да се премахнат и заглушат правилните мисли и идеи.В продължение на 30 години агентите на разузнаването на НАТО се опитваха да насочват общественото мнение, водеха създадения от тях контингент в своя посока, използваха невярна информация за целите на измама и пропаганда. Има много хора у нас, които са под тяхното влияние.

 

Те не се интересуват от това колко сложен е светът, важното е, че са изградили своята компактна гледна точка и наблюдават света оттам. Идеи, които не са включени в тяхната концепция за "чупак", не се считат за важни.„Защо вие самият не заемете противоположни гледни точки?

- Има диаметрална разлика между асоциациите в мислите на 80 процента от журналистите и политолозите в Азербайджан и моята гледна точка. Поне виждаме източника на нашите проблеми по различен начин. Честно казано, гледам на тях като на колхозници и овчари и отраженията им ме отвращават. Това са хора дори под цокъла ми. Нека се състезават със себеподобните си. Имаме собствен ценен контингент, който е директно с нас чрез лоялност, привързаност и ангажираност.Това е достатъчно. Нашите опоненти, политолози и журналисти, могат да внушават своите глупави либерални мнения на своите съмишленици - същите чобани, а не на нашия трезв контингент. Накратко, нека си ходят да пасат някъде другаде.

 

Те са твърдо привързани към своя либерален модел на света, изказват много абсурдни мнения по този въпрос и не само са ми отвратителни, но дори съм подозрителен към ума им. Това са същите политолози, които казаха тогава, че трябва да бием китайците, когато ги срещнем на улицата, защото те обиждат нашите уйгури там и мнозина одобриха позицията им. Искам да кажа, че това, което мнозинството казва, не винаги е вярно.Като цяло може да съм изостанал човек в тези въпроси, но категорично не приемам демократичната идея. Главният лекар не може да бъде избран от персонала на болницата, дори и да иска, защото силните демагози винаги избират свой човек, който да решава проблемите с фалшиви документи. Дори и в селото общинският глава не може да бъде избран от самите хора, тъй като тейпът, който е по-силен, по-смел, по-безграничен, избира своя.Ако хората сами избираха, светът отдавна щеше да е унищожен, но както се руши. Демокрацията е създадена, за да унищожи човечеството. Затова в нашата дейност ще предпочитаме деспотични подходи. Ето защо всеки ден нови целеустремени и жизнени хора се присъединяват към нашите редици.- Каква според вас е причината за засиления напоследък интерес към евразийството в Азербайджан и, както казахте, постепенното разширяване на вашите редици?„Ние каним разумни хора в нашите редици. Общуваме с много хора, особено в социалните мрежи, и каним тези, които смятаме за подходящи, да се присъединят към нашата организация. Понякога правим групови преобразувания. Поканата е да се даде едно от имената на Аллах сред нас, мюсюлманите, и лично аз не виждам нищо лошо в това.Както се казва, нашата работа е да ви дадем избор, а вашата да решите кое ви харесва най-много. Когато каним хора, ние наблягаме на такива компоненти на евразийската метафизика като придържане към традицията, уважение към религията и омраза към Запада, и хората харесват това. В крайна сметка по-голямата част от нашето общество е обединено от омраза към Съединените щати и Запада.Въпреки че англосаксонците инвестираха милиони в този проект, те не можаха да накарат хората да се влюбят нито в американизма, нито в ционизма, а това играе голяма роля. Хората виждат, че в нашите редици няма място за либерализъм и американизъм. Хората виждат, че евразийството е най-правилната и реалистична позиция в този фалшив свят. Затова те с радост се присъединяват към нашите редици.

 

 

 — Казвате, че либерализмът и западните ценности не се вписват в нашето общество. Защо мислите, че това се случи?„Такива ситуации са характерни за всички тюркски и шиитски общества. Либерализмът, фашизмът и другите хищнически тенденции, донесени от Запада, се усвояват по-бързо от европейските народи, исторически свързани с римско-гръцката цивилизация, и ги заразяват по-силно. Исторически сме били в състояние на война и борба със Запада. Подобно на Русия всички заплахи за нас винаги са идвали от Запада.Казано в характеристиката на Александър Дугин, съвременната парадигма, която е продукт на Запада, в общества, където турците и шиитите са мнозинство, като Азербайджан, предизвиква отвращение и контрареакция дори сред държавни служители, богати хора, културни дейци и артисти, така че нашето турско-шиитско общество е исторически вкоренено в архаична предмодерна парадигма. Дугин нарича подобна ситуация археомодерна. Това ни доближава до руското общество. В сравнение с арменското и грузинското общество, предимството на азербайджанското общество е именно в това.

- Имаше среща между евразийците и комунистите на Азербайджан и между вас беше сключен съюз. Може ли този съюз да се разглежда като нова политическа сила на модерността в Азербайджан?

 

„Въпреки че възрастните и обикновените хора се зарадваха на тази среща, прозападният лагер се разтревожи и изрази безпокойството си под различни форми. Още веднъж доказахме, че вечното щастие на Азербайджан е свързано с Русия. За какво ни е западът?Западът нахлу в страната ни и унищожи безброй заводи и фабрики, създадени от Съветския съюз, унищожи икономиката ни, нанесе тежък удар на нашата култура и манталитет. Днес именно ние, евразийците и комунистите, сме носители на идеите за възстановяване на старата руска икономика, връщане на нашите ценности, подобряване на нашата култура. Ние предлагаме изключителен модел на азербайджанство, затова не ни харесват. Политиката, която следвахме в Азербайджан преди 20 години, се прилага от правителството едва сега.Интеграцията на Азербайджан в Евразийския съюз е толкова важна, колкото въздухът и водата. От това зависи съдбата на нашия народ. От тази гледна точка, да, можем да се разглеждаме като организация на нова ера, като движение на времето. Тези, които днес ни наричат ​​предатели и врагове на държавността, в бъдеще ще ни наричат ​​патриоти и доблестни синове на народа. Времето ще оправи всичко. Както е казал писателят Хенри Джеймс, имате нужда от богата история, за да бъде литературата богата.

 

Днес на политическата арена трябва да излязат не тези, които използват западни шаблони, онези, които миришат на нафталин, тези, които тиражират едни и същи чушкарски теми от 30 години, а тези, които дават положителни сценарии, излагат конкретна творческа инициатива и фокус върху Русия.В момента нашият народ е в объркване и депресия, има нужда от солидарност и устойчивост. Само Русия може да даде на нашия народ увереност в бъдещето. Ако се отделим от Русия, световните сили ще ни унищожат.Това е казано и доказано много пъти. САЩ и Франция чакат деня, когато руските миротворци напуснат Карабах, за да ни разкъсат с острите си нокти. Нашите хора не трябва да се поддават на пропагандата, разпространявана от западни шпиони, те трябва да приемат всичко сериозно. Връзката ни с Русия е това, което ни прави силни. Истинската историческа държава на азербайджанците в продължение на 300 години беше руската държава. Азербайджанската култура се формира на основата на руската култура. В Азербайджан изобщо нямаше образование, Русия ни даде образование.И днес се опитват да ни откъснат от историческите ни корени. Естествените, надеждни и ползотворни отношения на Азербайджан са отношенията му с Русия. Те се опитват да подкопаят тези отношения. Защото когато се откъснем от Русия и влезем във враждебни отношения с нея, автоматично ставаме лесна плячка за англосаксонците. Носят петрола ни безплатно и ни поробват. Бяха въведени страхотни политехнологии, за да ни направят това, което сме, да ни доведат до сегашната форма. Валерий Коровин широко разкрива това в своите изследвания.Той заявява, че глобализацията, която сериозно ни вдъхновяват от 30 години, атомизира хората, откъсвайки ги от естествения им път и истински корени. Първо, човек се изолира от хората си, атомизира се, а след това се стартира процесът на масовизация, поставяйки всички под една четка. Световните сили искат да видят в нас контролирано стадо, а не твърд и непоклатим народ. Така глобализацията превърна зрелите, самоуверени, усмихнати азербайджанци от съветската епоха в зла маса, която има нужда от парче хляб и се дави в проблеми.Защото САЩ, които искат хегемония в света, искат да виждат много хора, обсебени от проблемите, а не трезви и мислещи хора. Ален дьо Беноа нарича този тип хора „източник на производство и потребление“. САЩ искат да създадат глобална империя, точно за сметка на такива сиви маси. Докато народът на Азербайджан проклина Русия, той няма да се измъкне от лапите на тези хищници. Ние трябва да държим Русия, за да се отървем от тези хищници и да спечелим просперитет и мир. Ето каква е тайната! Ето защо те постепенно засилват антируската пропаганда, така че азербайджанският народ да бъде постоянно в ръцете на тези хищници. Имам Али каза, че хората се наказват според техните мисли и намерения.

- Може ли влизането в един съюз с Русия да доведе до загуба на нашата независимост?

Наистина ли станахме независими след разпадането на Съветския съюз? Хората се заблуждават от така наречения оборот на информация, но в действителност всичко е различно. От 30 години ние сме един от поданиците на Глобалната империя. Независими републики - това е името на съвременните колонии.

Нещастието на така наречената свободна пазарна икономика доведе азербайджанския народ до колапс, хищническият капитализъм го доведе до полумъртво състояние. Какви нещастия не донесоха банковите лихви на народа ни за 30 години? Колко семейства бяха унищожени, колко хора се обесиха и самоубиха. Храним се само с "богати" западни ценности и даваме фалшиви обещания, а останалите, с изключение на група техни хора, не знаят какво да правят, изкарват прехраната си с кръв и пот, те са бедни и техните животът е гнил. Азербайджанският народ ще спечели истинската си независимост под крилото на Русия. Без контрола на Москва те ще продължат да ни смучат кръвта.

 

— Сигурни ли сте, че вашите идеи ще спечелят?

Търпеливо вървим към нашата цел. Първоначално обществото не приема идеите и на пророка Заратустра, той е игнориран и изгонен отвсякъде. През първите десет години Заратустра успява да обърне в своята религия само един човек – своя братовчед. Но тогава шах Кеяни харесва зороастрийски идеи и с течение на времето цялата страна приема зороастризма. Имаме 600 членове, десетки хиляди поддръжници, няколкостотин хиляди читатели. Засега това ни стига. Смятам, че е достатъчно да говоря от името на хората като председател на организацията.

Във всеки случай е напълно достатъчно в азербайджански мащаб. Забелязах, че през последните 30 години в много партии, освен председателите, няма нито един човек, но те се занимават изцяло с манипулации от името на хората. Преди около 20 години започнахме тези неща, подредихме нещата в дейността си, начертахме насоки, така че всичко да върви по план. Искам да уверя нашите привърженици, че победата е наша.

Особеността на епохата на Водолея е, че ние със сигурност ще спечелим. Защото в епохата на Водолея андрократичните герои винаги триумфират над хтоничните елементи. Това не зависи от нашата сила или от слабостта на нашия противник, то е просто свойство на Ерата на Водолея. Бог иска ние да победим. Това е, което искам да кажа на тези, които подкрепят Ордена на светлината. Уверявам ви, арената ще бъде наша. Ще унищожим всички черни сили. Тяхното място ще бъде на бунището на историята. Още веднъж каня в нашите редици вярващите в Русия.

 

 

 

Агил Адилоглу, превод за "Класа": Стефан Тодоров

Станете почитател на Класа