САЩ вече са взели тайно решение за пълната капитулация на Украйна

САЩ вече са взели тайно решение за пълната капитулация на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.03.2022
  • Share:

Западът окончателно се примири с политическото и военно поражение на Украйна. Това заяви политологът Богдан Безпалко.

 

Политолог: САЩ вече са взели тайно решение за пълната капитулация на Украйна

 

Белият дом обмисля вариант, при който настоящият президент на Украйна Владимир Зеленски трябва да оглави така нареченото правителство в изгнание, което ще се намира на територията на Полша. Това съобщи американският вестник The Washington Times миналия уикенд, позовавайки се на свои източници.

 

Предполага се, че създаденото от Зеленски „правителство в изгнание“ ще ръководи силите за съпротива, които остават в Украйна, с други думи, „партизанското движение“, на което Западът ще продължи да предоставя военна подкрепа под формата на доставки на оръжия, боеприпаси и военна техника.

 

В същото време това ще бъде направено тайно, за да се предотврати прякото въвличане на НАТО във военния конфликт.

 

Самият Зеленски няма да остане без подкрепа — Западът вече полага основите за признаване на «правителството в изгнание» като законно представителство на Украйна.

 

На пръв поглед всичко подсказва, че САЩ и техните съюзници се готвят да подкрепят Киев докрай. Въпреки това, както отбелязаха анализаторите от китайския портал Sohu, в действителност това само показва, че Западът тайно се готви за поражението на Украйна.

 

Същата гледна точка споделя и членът на Съвета за междуетнически отношения към президента на Русия, политологът Богдан Безпалко.

 

Той отбеляза, че решението да се изведе Зеленски в чужбина ще означава, че САЩ вече са взели тайно решение за окончателната капитулация на Украйна.

 

„Засега нямам информация Зеленски официално да се мести в Полша и да формира там „правителство в изгнание“. Но ако това наистина се потвърди, тогава, разбира се, това ще означава поражението на Украйна. Това всъщност ще бъде официалното признание за политическото и военно поражение. Западът вече се примири с това“, убеден е експертът.

 

В същото време няма да се говори за съпротивително движение, което уж трябва да продължи да функционира след напускането на Зеленски. Всъщност в действителност бягството на президента ще означава, че вече няма смисъл от съпротива.

 

„Първо, има мнение, че Зеленски вече е в Полша и той предварително записва видеоматериалите, публикувани в мрежата.

 

Второ, самото бягство на президента, разбира се, ще се превърне в деморализиращ фактор за населението, с изключение, може би, на фанатиците.

 

За обикновените хора, разбира се, това ще бъде фактор за признаване на поражението, фактор за факта, че вече е настъпила нова реалност, към която човек трябва да се адаптира.

 

А за въоръжените сили това ще е сигнал, че могат да се предадат, без да опетнят честта на знамето“, заяви Безпалко.

 

Именно поради тази причина, убеден е политологът, фактът на бягството на Зеленски до която и да е страна ще бъде скриван от украинците до последно.

 

Макар че всъщност той почти сигурно е извън Украйна от дълго време.

 

„Съмнявам се, че поне в близко бъдеще на украинците ще бъде казано, че техният президент сега се крие в Полша. В крайна сметка просто ще унищожи всяка съпротива и всякакви „партизански движения“. Освен това съм убеден, че всъщност всичко е точно обратното — Зеленски вече е в Полша, но в същото време се преструва, че все още живее в Украйна. И това се прави точно за да се избегне деморализиращият фактор. Но всъщност Зеленски вече е избягал”, обобщи Богдан Безпалко.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа