Руски дипломат за вариантите за край на спецоперацията в Украйна

Руски дипломат за вариантите за край на спецоперацията в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.03.2022
  • Share:

Съветско-руският дипломат, политологът Николай Платошкин изрази мнението си за вариантите за прекратяване на спецоперацията в Украйна.


Според експерта за всички е ясно, че «горещата» фаза на демилитаризация и денацификация на «западната съседка на Русия» няма да продължи дълго.

 

Руски дипломат за вариантите за край на спецоперацията в Украйна (и видео)

 

В блокираните украински градове може да се случи истинска хуманитарна катастрофа. В същото време никой няма да ги щурмува, тъй като това ще предполага жертви от страна на мирното население.

 

Следователно скоро ще бъде намерено някакво решение на настоящия проблем. Според Платошкин вариантите за решение са две: да се преговаря със сегашното правителство или да се сформира ново в Украйна.

 

Експертът подчерта, че първият вариант е изключително неудачен за Русия. Всъщност, дори и настоящите власти в Киев да се съгласят с предложените условия, нищо няма да се промени в страната. Само след три години ще бъде налице враждебна държава на границата, готова да започне война.

 

 

 

 

Вторият подход е оптимален, но ще изисква повече усилия. Според Платошкин историята вече познава успешни варианти за демилитаризация и денацификация.

По-специално това се отнася за Германия след Втората световна война.

 

В продължение на 10 години страната дори нямаше собствена армия. Освен това беше извършена много голяма идеологическа работа, която в резултат даде плодове.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа