Червените се завръщат! VoA „издигна“ комунистически лидер за нов премиер на Русия

Спонсорираният от американското правителство „Гласът на Америка" е добре наясно, че новият премиер в Русия Михаил Мишустин е „бюрократ в кариерата, който никога не е имал политически амбиции", но, колкото и да е странно, не знае как изглежда той.


В материала за голямото разтърсване в руското правителство, някой на бюрото трябваше да е по-запознат с вътрешните дела на Русия и поне с основните участници в тях. Защото в статията на VOA за Мишустин - който беше ратифициран от парламента като министър-председател в четвъртък – вместо негова снимка е поместена снимка на дългогодишния лидер на руската комунистическа партия Генадий Зюганов.


Надписът под снимката гласи „Новият министър-председател на Русия Мишустин"! И както снимката, така и надписът си бяха там и след час. Кой изобщо би искал да проверява, нали?


Всъщност двамата мъже нямат никакво видимо подобие. Зюганов е 23 години по-възрастен от Мишустин и има повече коса на главата си от новоизбрания премиер, който е почти изцяло плешив.


Дори забележимата значка, оформена като червено съветско знаме, на ревера на сакото на комунистическия лидер, не е била достатъчна, за да предизвика подозренията на редакторите на VOA.


Човек би могъл да предположи, че се играе някаква умна алегория, но Зюганов всъщност не отговаря на определението „никога не е имал политически амбиции като кариерен бюрократ". Дългогодишният политик се кандидатира за президент на Русия четири пъти през кариерата си (и винаги губи). Трудно е да се каже дали той би се примирил с поста на премиер - при условие, че изобщо някой му го предложи.


Ако все още се чудите как изглежда новият премиер на Русия Мишустин, проверете в някоя друга, по-надеждна медия.

Станете почитател на Класа