Джеймс Бонд остава мъж, но „будните“ критици няма да млъкнат

Тъй като времето на Даниел Крейг начело на почетния франчайз Джеймс Бонд приключва, продуцентът Барбара Броколи каза, че Бонд ще си остане мъж. Феновете бяха облекчени, но критиците все още са жадни за кръв.


Даниел Крейг изтупва смокинга си за един последен път като славният MI6 агент, когато „Няма време за умиране" попадне в театрите през април. Преди излизането на филма старшата продуцентка Барбара Броколи пусна някои слухове за бъдещето на франчайза.


" Бонд може да бъде от всякакъв цвят, но той е мъж." каза тя пред сп. Variety.


„Вярвам, че трябва да създаваме нови герои за жени - силни женски характери; Не съм особено заинтересована да взема мъжки характер и да накарам жена да го играе ", продължи тя. „Мисля, че жените са далеч по-интересни от това."


Новината даде на феновете лиценз за охлаждане. „Благодаря, че не унищожихте героя ми от детството", написа един от тях. "Обичах Джеймс Бонд, а не Джейн, Джейми, Жасмин или каквото и да е женско име".


Слуховете за Бонд с женски пол се разпространяват от известно време. И Крейг, и предишният Бонд - Пиърс Броснан са изразили подкрепа за идеята за женска замяна на 007.


Междувременно се развива и противоположната реакция. „Слушайте, продуценти на #JamesBond, 2020 г. е, и е време да преодолеете мизогинистичните възгледи за миналото и да започнете изцяло да приемате #GirlPower", туитира един коментатор. "Искаме разнообразна Бонд."


Според друг „буден" критик, Бонд трябва да остане мъж, тъй като неговият характер така или иначе е „определен от неговата токсична мъжественост".


Някои напредничави интернет воини никога няма да са щастливи. В края на краищата авторът Стивън Кинг тази седмица беше обвинен, че показва „назадничава привилегия на бялото".


„Будните" обаче може да получат деня си. Броколи каза, че Джеймс Бонд никога няма да бъде жена, но не спомена 007 - кодовото име на Бонд в MI6. „Няма време за умиране " започва, като Бонд се наслаждава на пенсионирането си в Ямайка, а кодовото му име е наследено от друг агент. Този нов 007 е жена, изиграна от британската актриса Лашана Линч.


Не е ясно дали Бонд си иска кода от заменилата го, или дали някой бъдещ Бонд ще трябва да сподели сцената с новия 007. Каквото и да се случи, франчайзът вероятно ще остане светкавица в разгарящата се война с „будната" култура.

Станете почитател на Класа