ABC News преди 3 години отказали да публикуват разкритията за Епщайн поради заплахи от Британския дворец

Мрежата ABC News отдавна е знаела за пълния обхват на сексуалните престъпления на милиардера Джефри Епщайн, обвиняван още три години преди смъртта му за трафик на детски секс. Но комбинация от поръчки "отгоре" и заплахи от замесените не са допуснали до ефир историята, събрана от журналистката Ейми Робах. Таво разкрива видео, публикувано на 5 ноември от активистката група на американската десница Project Veritas.


Във видеото, Робах, водеща за новини на ABC, е записана да говори с колеги при „горещ" (включен) микрофон. Журналистката казва, че Вирджиния Джуфре, тогава известна като Вирджиния Робъртс, се е свързала с нея, за да й разкаже, че Епщайн я е използвал като сексуална робиня, а също така я е поставил в услуга на някои от силните си приятели, включващи и английския принц Андрю.


"Три години пазя тази история. Водих това интервю с Вирджиния Робъртс", казва Робах. "На първо място, те ми казаха кой е Джефри Епщайн", разказва водещата, когато се опитва да обясни защо мрежата никога не е поискала да излъчи доклада й.


Във връзка с Британската кралска къща, Робах посочва „Дворецът откри, че ние имаме всички обвинения на Вирджиния срещу принц Андрю и ни заплаши по милион различни начини".


"Толкова се уплашихме, че не можахме да интервюираме Кейт и Уил", казва тя в очевидна алюзия на Катрин и Уилям, херцози на Кеймбридж, и добавя "Това също смаза историята."


Журналистката настоява, че предполагаемата сексуална робиня на американския милиардер „й е разказала всичко". "Тя имаше снимки, тя имаше всичко. Беше невероятно това, което имахме. Имахме Бил Клинтън, имахме всичко", повтаря тя. И трябва да се отбележи, че споменатият американски президент е бил сред могъщите мъже, които пътували няколко пъти в частния самолет на Епщайн, така наречения „Лолита експрес".


В допълнение, Робах спомена, че и известният американски адвокат Алън Дершовиц е включен в показанията на Вирджиния Робъртс.


Според водещата, в продължение на три години тя се опитвала да убеждава шефовете си да излъчат нейната история, но „това било напразно". "И сега всичко излиза като нови разкрития и ме подлудява. Това, което имахме, беше невероятно", коментира тя.


Робах добавя, че Брад Едуардс, адвокат на Вирджиния Робъртс, е прогнозирал преди три години „Идва денят, когато ще разберем, че Джефри Епщайн е най-плодотворният педофил в историята на САЩ".


Записът на тази история е направен през август, след като Епщайн беше открит мъртъв в килията си в Нюйоркския столичен поправителен център, където той очакваше съдебен процес по федерални обвинения за трафик на деца. Смъртта му беше посочена като самоубийство, а главният патоанатом на града заключи, че предполагаемият сексуален престъпник се е обесил в килията си.

 

Последващи доклади, според които два дни преди смъртта на Епщайн е бил изтеглен от наблюдението поради страх от самоубийство, т.е. охраната го оставя без надзор за по-дълго от обикновено, което подхранва слуховете, че милиардерът е бил убит. Във видеото Робах казва, че " вярва на 100%, че Епщайн е убит".


"Той си изкарваще прехраната чрез изнудване на хора. В тези самолети имаше много мъже, много могъщи мъже, които посетиха този остров", заявява журналистката, без да посочва изрично имението на Епщайн в Ню Йорк и неговото имение на Вирджинските острови, където Вирджиния Робъртс твърди, че е претърпяла насилване от принц Андрю.


След смъртта на Епщайн, единственият обвиняем в съдебното дело, делото срещу него също загина. Това стана въпреки факта, че група обвинители и предполагаеми жертви на милиардера поискаха прокурорите да държат случая отворен, аргументирайки се, че други негови сътрудници, включително неговата приятелка и предполагаемия „рекрутер" на тийнейджъри, Гислейн Максуел, също могат да бъдат виновни.

Станете почитател на Класа