Тръмп преустановява влизането на имигранти, които са "финансово бреме за здравната система на САЩ"

Белият дом публикува в петък президентски указ, който нарежда "спирането на влизане в САЩ на имигранти, които биха могли да представляват финансова тежест за здравната система ".


Мярката засяга онези, на които „липсва валидна здравна застраховка за 30 дни след влизането в САЩ или не демонстрират способността сами да покриват разумно предвидимите медицински разходи".


Мярката, която ще влезе в сила на 3 ноември, ще се прилага за чужденци, които кандидатстват за имигрантска виза, но не и за тези, които вече я имат, нито за тези, които влизат в САЩ по други начини, включително законни постоянно пребиваващи. Също така се предоставят изключения за хората, които кандидатстват за определени видове визи, както в случая с деца на американски граждани.


„Докато здравната ни система е изправена пред предизвикателствата, причинени от некомпенсираната медицинска помощ, правителството на САЩ влошава проблема, като допуска хиляди чужденци, които не са демонстрирали способност да плащат разходите си за здравеопазване "се казва в документа.

Станете почитател на Класа