Осъди любовника на съпругата за унищожаване на брака им и получи 750 000 долара

Мъж от Северна Каролина (САЩ) спечели процеса срещу любовника на бившата си жена за прекратяване на брака им преди повече от десетилетие и получи обезщетение от 750 000 долара, съобщава FOX6 Now.


Кевин Хауърд, жалбоподателят, се е възползвал от правен ресурс, наречен отчуждение на привързаността - в сила само в шест щата на Съединените щати, който позволява да се предяви иск срещу любовник, за умишлена намеса в брачните отношения.


За да се спечели този вид правно дело, е необходимо да се демонстрира, че отношенията в двойката са били стабилни преди нахлуването на третия и че именно последният е причинил раздялата.


Хауърд и бившата му съпруга са били заедно дванадесет години. Когато тя изразила желанието си да се разделят, семейството започнало да търси помощ от професионалисти, преминавайки през терапия за двойки.


По това време мъжът започнал да подозира, че неговата „половинка" има любовна връзка. Тогава той наел частен детектив и по този начин скоро потвърдил изневярата.


" Любовникът беше колега от работата й. Той вечеря с нас няколко пъти. Прекарвахме време заедно ... мислех, че е приятел", казва измаменият съпруг.


Мъжът добавя, че причината за завеждане на делото са не само парите, но и щетите, които е претърпял заради раздялата.


"Вярвам в светостта на брака. Другите семейства трябва да видят какви са последствията не само от нарушаването на обетите във всяка религия, която изповядват, но и от правните им отговорности", каза той.


На свой ред адвокатът на Хауърд обясни, че произходът на „отчуждението на привързаността" датира от английското законодателство, когато жената се разглеждала като вид собственост, така че всеки съпруг е можел да поиска справедливост, съвсем като за кражба на кон.


Това правно средство за защита на брака е премахнато от повечето американски щати, но все още е в сила в Хавай, Мисисипи, Ню Мексико, Южна Дакота, Юта и Северна Каролина.

Станете почитател на Класа