Движението „Тунберг“

Армията на климатичните хунвейбини и болното момиче – символ на „зеленото“ движение към новия световен ред…

 

 

Биосферата на планетата действително преживява тежка криза и човекът отдавна трябваше да се замисли върху това.

За съжаление обаче капитализмът е хищническа и паразитна система. Ясно е, че при днешното социално устройство на обществото биосферата не може да се съхрани.

И всяко екологично движение би трябвало да се приветства. Така смята обикновеният човек.

Но да видим какви процеси се крият зад едни или други мероприятия на еколозите.

Глобализаторските движение като Гринпийс или WWF се използват за потискане развитието на икономиката в „неудобни“ за глобалните управници страни, както и за намаляване на народонаселението на земята. Най-често това се прави от наднационалните елити в САЩ и Запада като цяло.

 

 

Разнообразните „зелени“ и екологичните партии се използват за политически натиск във вътрешната политика в различните страни, т.е. и за управление от глобалните и регионалните процеси. Тези процеси, безусловно, трябва да се управляват. Въпросът е, както в случая с неотдавна възникналото движение „Тунберг“, само един – каква цел преследват кукловодите на всичките тези еколози? Изграждането на справедливо общество, което ще се развива безконфликтно с биосферата или унищожаване на по-голямата част от обитателите на планетата за създаването в бъдеще на робовладелски свят за „избрани“, които ще обслужва малка част от „боклука“?!

В случая с Тунберг целите на многослойните социални процеси са няколко. Първо, чисто политическо-управленска цел: натиск върху „неудобните“ власти в страните и регионите. Второ, затъпяването на, и без това, малко развитите ученици в капиталистическите страни.

И като следствие – формирането на армия от „пушечно месо“, която, като се оттренира, може с лекота да се насочи в провеждането на глобалистки чистки. От капиталистите, юдеите, клерикалите, педерастите, учените и др. ще бъдат репресирани онези, които обявят за виновници за екологичната катастрофа на планетата. Кого точно от изброените и кога ще ги „зачистват“, ще бъде ясно в по-нататъшното развитие на събитията. Децата масово създават в нужния момент нужния фон, дезорганизират живота в страната и когато възникне бардакът, ще действат вече като възрастни въоръжени групи.

Съществува един исторически прецедент в най-новата история: да си спомним как не особено силните студентски вълнения във Франция свалиха Де Гол и така рязко промениха курса на страната.

В Европа и в света премина вълна от безумие под лозунга „Петъци заради бъдещето“ (Fridays For Future) в защита на климата. За участие в тази глобална акция участваха около 200 организации и обществени инициативи. Тези младежки протести против изменението на климата започнаха през август 2018 г.

Само за няколко месеца те прераснаха в глобално младежко движение. Техният инициатор беше Грета Тунберг. Смисълът им е намаляване изхвърлянето на въглероден диоксид и въобще на всяка производствена дейност, която води до промяна на климата.
Но има един проблем. Още никой реално не е доказал, че точно човешката дейност води до увеличаване на средната температура на земята. Температурата на земята се увеличава и когато човекът не е съществувал. Дори има обосновани предположения, че вероятно ни чака малък ледников период.

Уродливото потребителско либерално европейско и англо-саксонско образование създава базата за манипулативни социални протести. Ако изведнъж стане ясно, че ни чака глобална зима, то тези най-млади недоучени протестанти ще излязат по улиците и ще искат да се изгарят повече въглища и да накарат Слънцето да свети по-силно.

Грета и нейната по-малка сестра Беате страдат от аутистична психопатия, обсесивно-компулсивно разстройство – наследствено психическо заболяване, което се характеризира с натрапчиви мисли, патологични страхове, натрапчиви и изтощаващи еднакви действия, синдром на дефицита на внимание и хиперактивност, постоянна неспособност да разговарят в социални ситуации.

Натрапчивата идея на Грета е изменението на климата. Тук, разбира се, се чувства влиянието на родителите, които се занимават с леволиберален активизъм, с наблягане на темата климат, с борба за разширяване на имиграцията и правата на психоболните.

Заради болестта си Грета дълги години може да се концентрира върху една задача. Чула за екологичните въпроси, тя с фанатизъм се посвещава на тази тема: отказва се от месото, рибата, млечните продукти, яйцата, меда, изделията от кожа, коприната, вълната. Заставя семейството си да станат вегани, да монтират в къщата си слънчеви батерии, да се движат с велосипеди, да се откажат да летят на самолети, тъй като те оставят голяма въглеродна следа, и като капак на всичко – заставя родата си да даде извънградската си вила на „бежанци“.

През август миналата година Грета се отказа от училището и заяви, че няма да го посещава, докато политиците не обърнат внимание на глобалното затопляне; тя изработи плакат с надпис „Училищна стачка за климата“… Разпечата куп флаери с пояснителен текст и седна пред сградата на парламента.

На пръв поглед – нищо, кого вълнуват странностите на едно подрастващо дете?!

Още на другия ден обаче Грета се прочу в социалните мрежи; за нейната „стачка“ разказаха най-големите шведски СМИ; на Грета изказаха поддръжка много парламентаристи от управляващата Социалдемократическа партия в Швеция, Партията на зелените, Лявата партия, Партията на центъра.

През септември Грета обяви, че няма да се спре пред нищо, провъзгласи безсрочни „Петъци заради бъдещето“, призова всички в света да се присъединят към борбата.

Млади активисти веднага започнаха протестни акции пред парламентарните комплекси и други административни сгради.

Британски, американски, германски, канадски, холандски, австралийски, датски, финландски, австрийски, чешки, японски, швейцарски, новозеландски, колумбийски и други ученици в петъците започнаха да пропускат уроците и да излизат на улиците. Към тях се присъединиха и много студенти.

През декември 2018 г. Тунберг два пъти се изказа в ООН; срещна се с генсека й Гутиереш, който одобрил „училищните стачки заради климата“.

През януари 2019 г. Грета посети Давоския форум и под аплодисментите на световния политически и бизнеселит призова към решителни действия; през февруари младата еколожка се изказа на конференцията на Европейския социално-икономически комитет.

Начинанието й се разпространи вирусообразно. Само през март 2019 г. в рамките на поредната „училищна стачка“ бяха проведени около 2 хиляди акции от 123 страни, с участието на над един милион и половина души.

Меркел нарече тези акции „много добра инициатива“; бившият американски президент Обама написа хвалебствен пост за Грета и други лидери на движението.

През следващите месеци Тунберг посети Берлин, произведе фурор в британската Палата на общините; в Европарламента в Страсбург тя разкритикува присъстващите заради трите срещи на високо равнище заради Брекзит, а нито една не е проведена заради измененията на климата и околната среда; Тунберг участва на виенска конференция, организирана от бившия губернатор на Калифорния Шварценегер, с цел да се ускори Парижкия договор по климата; тя се срещна с папа Франциск и Жан-Клод Юнкер; възхищават й се холивудски звезди и гигантски медиахолдинги.

Тунберг беше провъзгласена за „жена на годината“ в Швеция; журналисти се редят на опашка, за да вземат интервю от нея.

„Аз сякаш умирам вътрешно, ако не протестирам…“ – казва боркинята за чиста екология.

Поклонението пред Грета придобива квазирелигиозен характер.

„Грета Тунберг – пророкът на нашето време!“ Сравняват я с библейските пророци.

Майката на Грета смята, че дъщеря й има свръхестествени способности.

Депутати от шведския парламент от Лявата партия и от Социалистическата лява партия, която обединява екосоциалисти, неомарксисти, троцкисти, лесбо-гей активисти и радикални феминистки, номинираха Грета за Нобелова награда.

Никой не бива да се съмнява, че „Грета Тунберг“ е проект. В началото поръчителите са скандинавските глобалисти с ляв уклон.

До някое време проектът беше наблюдаван от шведския пиар и бизнесмен Ингмар Рентцхог, който използва името на Грета, за да привлече милиони долари за своя екологичен сатрап We Don’t Have Time, и от собственичката на стокхолмската пиар-кантора Iles PR Хелена Илес, която е приятелка на майката на Грета.

От зимата на 2018-2019 г. с разпространението на проекта се заеха суперсериозните наднационални структури като Римския клуб. На 14 март той обнародва специално изявление в поддръжка на Грета.

Прякото ръководство на проекта осъществяват Фондът на Сорос и организацията „Глобален план Маршал“, който оглавява бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор; сред основните фигури се мотае Джордж Сорос; опитни представители на тези организации сформираха при Тунберг „треньорски щаб“; те вдъхновяват и насочват младежите в нужната посока, съставят дълги текстове, осигуряват охрана, отстраняват нежелани хора.

На много снимки и видеа до Грета може да се видят младата германска политоложка Луиза-Мария Нойбауер, функционерът от „Отворено общество“ и от глобалисткия фонд ONE – Бил и Мелинда Гейтс.

Едно шведско издание посочва, че да се използва дете за подобни цели е неетично.

Някъде в своето милиардерско имение Ал Гор потрива ръце, наливайки шампанско на Джордж Сорос, въпреки че то също отделя въглероден окис, пише интернет-изданието „Взгляд“.

Армията на климатичните хунвейбини и болното момиче – символ на „зеленото“ движение към новия световен ред…

ГРЕТА ТУРБЕРГ – ПРОДУКТ НА МАСОВАТА КУЛТУРА, КОЙТО ГЛОБАЛИСТИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА СВОИ ЦЕЛИ

Фактът, че момичето, което живее в благополучна страна с развита социална сфера, обвинява политиците, че са откраднали детството й, а те съучастнически и доброжелателно я слушат, предизвиква недоумение.


Недоумение предизвикват и тълпите младежи, които изглеждат зомбирани…

Руският политолог Александър Гущин обяснява няколко факта, които дават обяснение за свръхпопулярността на Грета Тунберг

„Някои социолози и политолози либерали побързаха да ни уверят, че не бива да се съмняваме в способността на момичето да проявява инициатива. Но в случая с Грета има съмнения. Да, вероятно своята роля е изиграло съществуващото в семейството й увлечение по екологичните проблеми, за което разказва баща й – известен в Швеция човек. Но увлечението при нея се съчетава с факта, че тя безусловно е продукт на съвременната масова култура, която глобалистите и част от европейските леви използват за своите цели. Детето, още повече дете с особености в развитието, от гледна точка на въздействието върху психиката и емоциите на хората, е много удобно.

Може дълго да се разсъждава за това, че Грета и семейството й са свързани с една или друга шведска или транснационална корпорация, за което пишат СМИ, но проблемът е в това, че от една страна, дейността й е насочена към ограничаване развитието на онези страни, които по-рано отнасяхме към третия свят, т.е. страни, в които развитието на производството не може да протича по същите правила, както в Европа. И още един важен фактор – това е реакция на кризата на глобализма, на стремежа да се отклони вниманието на европейската младеж от реалните проблеми и да се пренесе върху важни, но съвсем не актуални в дадения момент проблеми. Това е опит да се влее жива струя, да се предаде импулс на „зеления“ глобализъм, под маската на който може да действа транснационалния капитал в угода на западните елити.

И още един фактор – емоционалният. Протестантизмът, особено в Швеция, а и в цялата Скандинавия, вече е готов да обяви Грета едва ли не за светица. Т. е църквата и съвременното общество вървят по пътя на създаването на нов символ на вярата, контролируем символ, но съвсем не самостоятелен, но чиято критика ще изглежда като кощунство.

Аз мисля, че Грета е продукт на 21-ви век; прецеденти съществуват, но за пръв път на такова високо ниво, като ООН…“

Грета Тунберг е родена на 3 януари 2003 г. в семейството на шведската оперна певица Малена Арнман и актьора Сванте Тунберг. На 8 годшна възраст детето научило за климатичните промени и оттогава запознало да задава въпроси, защо възрастните нищо не предприемат, знаейки каква опасност грози човечеството.

На 11 годишна възраст Грета изпаднала в депресия, престанала да яде и говори. Лекарите определили, че тя страда от синдрома на Аспергер – нарушения в психическото развитие, които се характеризират със сериозни трудности в социалното общуване.

През май 2018 г. Грета побеждава в конкурса, организиран от шведския вестник Svenska Dagbladet, със статия за климата. След това с нея се свързва активистът Бу Торен от екологичната организация Fossilfritt Dalsland, който я кани на срещи на еколози. На една от тях Торен изказва идеята, че учениците могат да организират стачка против промените в климата. Тъй като тази идея никого не заинтересувала, Грета решила да организира стачката самостоятелно.

На много хора не харесва използването на деца за всякакви цели, дори за най-благородни. Дейността на Тунберг е отчетливо продължение на феминистки и други „протести“, в които едни хора са против други.

Можем да си спомним например за Саманта Смит, когато искреният детски порив се оказва разменна монета за големите политически игри.

Някой ден ще се изясни на кого са изгодни мероприятията с участието на Грета Тунберг. Най-простата версия е – сензация за СМИ.
Фактът, че момичето, което живее в благополучна страна с развита социална сфера, обвинява политиците, че са откраднали детството й, а те съучастнически и доброжелателно я слушат, предизвиква недоумение.

 

Издaтeлcтвo PACПEP

 

Станете почитател на Класа