„Истински звяр" - ураганът Лоренцо – наближава Европа

Ураганът Лоренцо - който в момента е в центъра на Атлантическия океан - се движи на североизток и се очаква да достигне Азорските острови (Португалия) в сряда и да достигне Обединеното кралство в четвъртък.


В нощта на 28 септември Лоренцо се превърна в ураган от категория 5, но в неделя скоростта на максимално поддържаните му ветрове спадна до 185 километра в час, сочи последната актуализация на американския Национален център за урагани (NHC).


На 28 септември в британския регион Уелс паднаха силни дъждове и предизвикаха наводнения, съобщава метеорологичното ведомство на Обединеното кралство.


В четвъртък Лоренцо ще донесе в Уелс "потенциално по-лоши условия настъпилите този уикенд", каза Стивън Кийтс в прогноза на британската метеорологична служба, която описва това явление като "истински бурен звяр".


"Това ще бъде една от най-силните тропически бури в Европа, тъй като Азорските острови са част от Европа", каза той за Уелс Онлайн.


След като набра изключително мощна сила, Лоренцо в събота стана най-силният ураган в североизточния ъгъл на басейна на Атлантическия океан, с ветрове до 257 километра в час, съобщиха от NHC.

Станете почитател на Класа