"Извадете молив и лист": Венецуела продиктува на Дуке координатите на терористичните лагери в Колумбия

Венецуелският вицепрезидент Делси Родригес представи на 74-ата сесия на Общото събрание на ООН географските координати на лагерите, разположени в Колумбия, използвани от наемници, които искат да нападнат страната й.


"Ще помоля президента Дуке да вземе молив и лист, защото той ни принуди да представим на това Общо събрание точни и кратки координати на съществуващите лагери, където терористите се обучават да атакуват Венецуела." - каза Родригес.


Правителството на Венецуела представи координатите на трите лагера в Северозападна Колумбия, където се планират атаки срещу карибската държава.


Санта Марта: 11º, 14 ', 19 " север; 79º, 6', 15"  запад.
Риохача: 11º, 32 ', 3 " север; 75º, 55' 14"  запад.
Макао: 11º, 22 ', 39 " север; 72º, 13', 58"  запад.

 

Информацията, предоставена от вицепрезидентката на Венецуела, беше дадена няколко дни след фотографиите, представени от колумбийския президент, с които се опита да обвини Каракас, че приютява партизански групи. Основната снимка обаче се оказа направена три години преди определената дата (април 2018 г.) и то в департамента Каука, в югозападната част на Колумбия.


В течение на часове беше открита още една фалшива снимка, също направена в Колумбия.


Авторът на снимката Луис Робайо отрече заснемането да е направено във Венецуела: „Тази снимка направих на 20 септември 2018 г. при пътуване до района Кататумбо (Колумбия) за да направим репортаж ", заяви фотографът на Agence France-Presse (AFP).


„Вие достигнахте високо ниво на неуважение в опит да излъжете тази общност", каза Родригес за фалшификациите на Дуке. Тя обвини колумбийския президент, че е "отвратителен лъжец" и алармира ООН "за агресията, която САЩ оркестрират с помощта на неговите регионални спътници (намеквайки за Богота), излагащи на риск сигурността и стабилността на този континент".

Станете почитател на Класа