Русия: "Вашингтон разкри, че е на страната на терористите в Сирия"

Руското министерство на външните работи публикува изявление, в което заяви "Чрез санкциите си, наложени на 26 септември, Вашингтон показа своето откровено спонсорство на тероризма в Сирия ".

 

Външното министерство заявява: „Русия подкрепя правителствените сили в Сирия в борбата им с терористите и със своите ограничения САЩ показват, че открито се намесват на страната на терористите". "Това е намерение да се предотврати пълното изкореняване на терористите" в Сирия, добавя изявлението.

 

Министерството остро осъжда циничната и безпринципна политика на Вашингтон и подчертава, че Москва ще продължи да се бори с терористичните групи в арабската страна.


Правителството на САЩ на 26 септември обяви ограничителни мерки срещу базирана в Москва компания и няколко кораба и лица заради предполагаемото им участие в избягване на санкции срещу Сирия, изпращайки самолетно гориво на руските сили в тази страна.

 

Става дума за Maritime Assistance LLC, чиято операция е посочена за покриване на компанията Совфрахт, която по-рано беше санкционирана в контекста на събития, свързани с Украйна. Според Министерството на финансите на САЩ, компанията Совфрахт се е сговорила да извършва плащания в Дамаск, като улеснява транспортирането на гориво за руските самолети в арабската страна, в подкрепа на правителството на Башар ал Асад.


Черният списък включва също три лица, за които се твърди, че са свързани със Совфрахт, както и пет кораба, които Министерството също свързва с тази компания и принадлежат на руската фирма Транспетрочарт, по-рано санкционирана от Вашингтон.

Станете почитател на Класа