Тръмп: "Използвам Мексико за защита на нашата граница"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че използва Мексико за защита на южната граница на страната си.


"Нищо не се прави, освен когато аз го правя. Използвам Мексико, защото демократите не искат да променят пропуските в политиките за убежище", заяви Тръмп по време на кратка среща с медиите.


Изявленията на президента бяха насочени към членовете на Демократическата партия, които той обвини, че не правят нищо, за да спре потока на миграция от Централна Америка.


Засега правителството на Мексико не е дало отговор на коментарите на американския президент.


Изявленията на Тръмп за Мексико дойдоха в разгара на политическия и медиен скандал, породен от политическия процес, пред който президентът може да се изправи, задето предполагаемо е поискал помощ от чуждо правителство за разследване на негов противник в състезанието за президентството.


В тази връзка американският президент заяви: "Това, което демократите правят на тази страна, е позор и не бива да се допуска. Трябва да има начин да се спре това, може би законно чрез съдилищата", каза Тръмп пред медиите от основния хангар на Базата Andrews Air Force, в Мериленд, след завръщането си от участие в Общото събрание на Организацията на обединените нации.


"Това, което Байдън направи, е позор. Това, което направи синът му, е позор. Синът му взе пари от Украйна. Синът взе пари и от Китай", каза Тръмп, който определи скандала като политическо преследване срещу него.

Станете почитател на Класа