Huawei потвърди пускането на сгъваем Mate X, но купувачите са на кръстопът

Новият сгъваем смартфон Mate X на Huawei ще бъде пуснат от компанията в Китай през октомври, а се очаква да се продава в международен план най-късно през ноември. Това заяви Гуан Уей, представител на компанията за обслужване на клиенти, според GizmoChina.

 

Проблемът с това ново устройство не е в неговите много усъвършенствани технически характеристики. Подобно на новия флагмански мобилен телефон Mate 30 - представен преди дни – той не включва възможността за инсталиране на широк спектър от популярни приложения, заради американските санкции срещу китайския телекомуникационен гигант.


Проблемът не се ограничава до липсата на Google Play и другите услуги на този технологичен гигант, като Gmail или Google Maps; За съжаление няма да бъдат налични много от най-популярните приложения в съответните категории, като Uber, Dropbox, Spotify, eBay, Slack, Tinder и Netflix.


Според Venture Beat някои ще претеглят тези ограничения, преди да изберат да купят както Mate 30, така и X - описан от Huawei като „най-бързият 5G сгъваем телефон в света", но много други просто няма да ги забележат преди да го придобият, като се има предвид, че компанията не споменава този проблем на уебсайта на тези модели.


Вместо Google и другите отсъстващи услуги, тези нови устройства ще бъдат пуснати с приложения, предварително инсталирани и разработени от самия производител: софтуерът по подразбиране ще бъде интегриран с екосистема от до 45 000 програми, налични в галерията с приложения на Huawei.

Станете почитател на Класа