НАСА търси крипто експерти

НАСА търси да наеме изследовател на данни с експертни познания за крипто и блокчейн.

Според обявата за работа на LinkedIn, публикувана на 20-ти септември, НАСА има свободни работни места в своята лаборатория за реактивни двигатели в Калифорния, чиято основна функция е изграждането и експлоатацията на планетарни роботизирани космически кораби и провеждането на мисии в земната орбита.

Сред големия брой необходими квалификации, НАСА изброи знания в една или повече свързани области, включително големи данни, машинно обучение, Интернет на нещата, анализ, статистика и изчисления в облак.

В отделен ред агенцията казва, че търси човек с опит в крипто и блокчейн технология, като заяви, че подобни квалификации ще се считат за плюс.

Изброените квалификации трябва да бъдат приложени от специалиста по данни при проектирането и прилагането на програма за анализ на сложни, мащабни масиви от данни, използвани за изследвания, моделиране, извличане на данни и прогнозен анализ в НАСА, пише агенцията.

Основната световна аерокосмическа агенция е запозната с блокчейн технологиите. През януари 2019 г. НАСА предложи блокчейн схема за управление на въздушното движение с цел да се осигури сигурна, частна и анонимна комуникация със службите за въздушно движение.

През април 2018 г. НАСА отпусна субсидия в подкрепа на разработването на автономен космически кораб, който може да внедри блокчейн технология за вземане на решения без човешка намеса.

 

Cryptodnes. bg

 

Станете почитател на Класа