Кандидат за президент на САЩ иска да анексира Мексико, за да реши имиграционната криза

Даниел Маккарти, кандидат в първичните избори на републиканската партия от щата Аризона (САЩ), предлага анексиране на Мексико за разрешаване на имиграционната криза, заяви самият той по време на радио интервю.


"Съществува процедура за превръщане в щат на САЩ", заяви Маккарти във връзка с член IV от раздел 3, включен в клауза 1 от Конституцията на Съединените щати. "Ясно е, че 30 милиона нелегални мексикански имигранти искат да бъдат граждани на САЩ", добави републиканецът, който смята, че е вероятно дори половината от латиноамериканската държава иска да бъде в САЩ.


Маккарти, който е собственик на козметична компания, казва, че "Конгресът може да приеме нови щати в Съюза", затова той призова мексиканците "да се вдигнат в своите общности и да поискат да станат щат на САЩ". „Мислите ли, че някой иска да живее по този начин?", отсече кандидатът. Според него този процес "не е толкова труден и би дал на територията на САЩ, повече земя пред морето" което според него "може да бъде добре".


Републиканският политик също защити, че е необходимо да се изгради граничната стена с Мексико "веднага", преди да се обсъдят други възможни решения. Той обаче прогнозира, че предложението му - което той определя като продължение на имиграционната политика на президента Доналд Тръмп - ще бъде посрещнато с "много омраза и критики ".


Но ако иска идеята му да се сбъдне, Маккарти първо ще трябва да спечели предварителните избори на своята партия в своя щат, в който също се представя бившата войник и сенатор Марта МакСали, която има подкрепата на сегашния обитател на Белия дом.

Станете почитател на Класа