Майк Пенс с 8 автомобила на остров, където колите са забранени от 120 години

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс получи силна критика след пристигането си в петък с керван от осем автомобила на остров Макинак (Мичиган), където моторизираният транспорт е забранен повече от век, съобщават местните медии.


Много гласове описват този акт като неуважителен и дори "насилствен" заради нарушаване на ограничението, което управлява територията от 1898 година.


Островът се характеризира с изключителната употреба на велосипеди, кънки, файтони и коне, с изключение на аварийни превозни средства и моторни шейни през зимата. Дори когато президентът на САЩ Джералд Форд посети мястото със съпругата си през 1975 г., двамата се движеха в конна карета.


Пенс пътува до Макинак, за да участва в двугодишната конференция за ръководство на Републиканската партия, проведена там през уикенда.


Екипът на вицепрезидента използва бронирани коли, както изискват мерките за сигурност за поста му. Той обаче обърна внимание, че докато се движеше в колите, полицията, която го придружаваше, използва обичайните велосипеди.


"Нашият остров винаги е бил рай без коли. История, замръзнала във времето. Кажете на някого в Мичиган, че вицепрезидентът просто е докарал не една, а осем коли на този остров и вижте как кръвта му кипи", публикувана в мрежите Джулия Пулвър, бивш кандидат за Сената от Демократическата партия, чиято публикация надхвърли 7500 ретуита.

Станете почитател на Класа