Хилтън остави на семейството си 3% от голямото си богатство

Хотелският магнат и филантроп Барън Хилтън, дядо на американската знаменитост Парис Хилтън, почина от естествена смърт в четвъртък на 91-годишна възраст в дома си в Лос Анджелис, потвърди семейството му.


През 2007 г. бизнесменът обяви решението си, подобно на баща си, да остави 97% от богатството си на фондацията Конрад Н. Хилтън, посветена на филантропски дейности.


Останалите 3%, които все още представляват голяма сума от милиони долари, ще останат за неговите наследници, включително осем деца, 15 внуци сред тях - Парис и Ники Хилтън и четирима правнуци.


Според официалното изявление на семейната фондация, с това дарение средствата на предприятието ще нараснат от 2 900 милиона до 6 300 милиона долара.


Хилтън посвети пет десетилетия от живота си на Hilton Hotels Corporation, където от 1966 г. е изпълнителен директор. През цялата си кариера той играе ключова роля за превръщането на веригата хотели в една от водещите марки в цялата индустрия.


През 2007 г., с него като съпредседател и когато Hilton Hotels вече е номер две в сектора, компанията беше придобита от Blackstone Group Inc. за 26 000 милиона.


Фондацията Конрад Н. Хилтън, създадена през 1944 г., инвестира в седем основни програми: сестри католички, помощ при бедствия и възстановяване, помощ на бездомни младежи, бездомни хора, развитие на сектора на хотелиерството, пречистване на водата и помощ на засегнатите деца от СПИН и ХИВ.

Станете почитател на Класа