Финансовата система на САЩ, като болестта Луда крава

Анализаторът Макс Кайзер сравни болестта Луда крава и канибализма с американската финансова система.


Той изложи в анализа си идеята на шведски икономист, който предлага да се яде човешка плът от трупове, за борба срещу изменението на климата. „Това е капитализмът на раждане на каква да е идея, представен от икономист, който смята, че консумацията на човешко месо ще реши проблема с метановите емисии от индустриалните ферми", казва той.


Според него „канибализмът е причината за заболяването Луди хора или поне за лудостта при хората, по същия начин, по който това се е случило и с кравите, които са били хранени с телешки продукти и са развили болестта Луда крава", смъртоносна болест, която идва от индустриалните ферми. Развивайки паралелизма, анализаторът показва, че болестта на лудите крави приляга идеално към финансовата система на САЩ.


"С извинението, че трябва да храним света, кравите се хранят с други крави и това причинява болестта Луда крава. И сега, заради климатичните промени и индустриалните ферми, ние ще караме хора да ядат хора, сякаш това е големият екологичен отговор на климатичните промени ", отбелязва той.


Макс продължава идеята и обяснява, че „за да поддържаш тази измама Понци, трябва да захраним капитализма с повече капитал, което означава, че трябва да продължим с лихви с 0% или отрицателни, за да форсираме потреблението в настоящето".

Станете почитател на Класа