Венецуела разкри нови снимки на Гуайдо с нарко-паравоенни от Колумбия

Венецуелското публично министерство разкри нови снимки на депутата Хуан Гуайдо, срещу когото беше открито разследване, заради предполагаемата му връзка с „Лос Растройос", нарко-пара-военна организация в Колумбия.


Миналата седмица министърът на вътрешните работи, Нестор Реверол на пресконференция заяви, че преминаванетона Гуайдо от Венецуела в Колумбия на 22 февруари, е "операция, извършена от нарко-паравоенни сили, които са му предоставили логистика и сигурност."


На публикуваните по-рано снимки Гуайдо се появява с Ел Менор - член на "Лос Растройос", отдавна известен наркотрафикант.


В една от двете нови снимки опозиционният парламентарист е прегърнат от Замбрано, който се появява и в позицията на водача на камиона, в който Гуейдо пътува.


Замбрано е ръководител на клетките, отговорни за отвличанията в Ла Фрия и Бока де Грита, щат Тачира, граничещ с Колумбия, като също контрабандира венецуелски бензин по пътеките, които се контролират от тази организация, на която се приписват убийства, изнудване, трафик на наркотици и незаконен минен добив.


Венецуелските власти свързват Замбрано с дясната партия Popular Will, за която венецуелското правосъдие има сигнали за участие в планове за конспирация, опити за преврат и убийство.


Разследванията го свързват и с Роберто Марреро, сътрудник на Гуайдо, който беше арестуван на 21 март във Венецуела заради предполагаемата му връзка с „терористична клетка" и с неуспешната атака срещу президента на Венецуела Николас Мадуро, извършена през август 2018г.


На втората снимка Гуайдо е с Аргенис Вака, известен като "Вакита", който е отговорен за финансите на престъпната група, чрез изнудване на фермери и бизнесмени в района. Той е търсен за убийства, отвличания, наркотрафик, и други престъпления.

Станете почитател на Класа