Колт спира производството на пушки за гражданския пазар

Colt's Manufacturing Company (CMC), един от най-големите и най-стари производители на огнестрелно оръжие в САЩ, ще спре да произвежда пушки за гражданския пазар. Решението бе обявено в четвъртък и според компанията отговаря на промените в потребителското търсене и на пазара, наситен с подобни оферти, съобщава AP.


Затварянето на тази производствена линия включва пушката AR-15, любима сред американските потребители. В допълнение, това е оръжие, известно с това, че се използва в масовите стрелби, оставили десетки жертви в цялата страна. Решението обаче отговаря само на търговски съображения, далеч от дебатите за притежанието и използването на оръжие.

 

Изпълнителният директор на Colt обясни, че в момента компанията има големи военни договори, които усвояват целия й производствен капацитет за този тип оръжия. Той обаче отново изрази своята ангажираност към потребителите и заяви, че „ще продължи да предоставя на своите клиенти най-качественото огнестрелно оръжие в света".


В допълнение, той добави "През последните години пазарът на модерни спортни пушки преживява значително увеличение на производствените възможности и по тази причина има адекватно предлагане на пушки."


По данни на ФБР, през месец август повече от 2,3 милиона души са кандидатствали в САЩ за проверка на криминално минало за закупуване на оръжие в сравнение с 1,8 милиона през юли. Цифрите непрекъснато се увеличават.

Станете почитател на Класа