Американец предотврати масова стрелба, като предупреди полицията за собствения си син

Полицията на град Форт Уърт, щата Тексас (САЩ), съобщи в понеделник, че е избегната евентуална масова стрелба, благодарение на мъж, който е сигнализирал на властите. Той е заявил, че синът му, който има проблеми с психичното си здраве, е бил на път да закупи оръжие, съобщават местните медии.


"Искаше да убие много хора. Искаше да направи нещо много подобно на това, което се случи в района на Мидланд-Одеса на 31 август и по принцип искаше да имитира това", цитира KXAS-TV служителя Бъди Калзада от полицията на Форт Уърт.


Агентите казаха, че са запознати с младия 27-годишен мъж, и че вече са получавали обаждания за него заради неговите проблеми с психичното здраве. Този път обаче, този който се обади, беше собственият му баща, за да каже на властите, че синът му се опитва да купи оръжие и че се притеснява, че може да се опита да извърши масова стрелба.


Според докладите младежът е изтеглил голяма сума пари от банковата си сметка и се е опитал да купи законно оръжие, но е бил отхвърлен, тъй като преди това не е правил задължителната проверка за антецеденти. После се опитал да купи пистолет на улицата.


Бащата от своя страна дал указания на властите къде евентуално може да отиде синът му и той е бил локализиран и задържан от полицаите.


От полицията казаха, че мъжът не е приемал предписаните му лекарства, нито е ходил на периодичен медицински контрол. В момента той е в клиника за психично здраве, където получава лечение.

Станете почитател на Класа