Ръководителят на Пентагона изброи изисканията към Русия за сътрудничество със САЩ

Ръководителят на Пентагона Марк Еспер заяви, че Русия трябва да промени поведението си, за да работи съвместно със САЩ и да се съсредоточи не върху различията, а върху приликите в позициите на двете страни.

„Би било чудесно, ако Русия може да се държи като по-нормална страна, която споделя западните ценности, споделяни от САЩ, Франция и другите ни съюзници в НАТО. Русия трябва да промени поведението си и да се държи в съответствие с установените от нас правила и норми. Това е най-добрият начин да продължите напред ", заяви ръководителят на Пентагона, като отбеляза, че “Русия продължава да допринася за нестабилността, тъй като нарушава териториалната цялост на съседите си”.

Еспер също изрази съжаление за настоящото положение на страните. „Нашата цел е да се опитаме да насочим Русия по най-добрия път, по който можем да работим заедно и да се концентрираме не върху различията, а върху това, за което сме съгласни и си сътрудничим за нашия общ икономически просперитет, насърчавайки нашите ценности и интереси “, заключи той.

Така главата на Пентагона отговори на изявление на френския президент Еманюел Макрон, че изтласкването на Русия от Европа е голяма стратегическа грешка.

 

Превод: В.Сергеев

Станете почитател на Класа