Кралица Елизабет II се пошегува с туристи, които не са я познали

Въпреки че е една от най-могъщите и известни жени в света, когато кралица Елизабет II е в обикновено облекло и със забрадка, тя може да остане незабелязана и да бъде сбъркана с обикновена баба.


Според Ричард Грифин, който работи повече от 30 години като агент по сигурността на британското кралско семейство, това се е случило, когато кралицата се разхождала из замъка Балморал, нейната почивна резиденция в Абърдийншир (Шотландия).


По това време група туристи започнали разговор с нея, без да забележат, че говорят със самата кралица, заяви Грифин пред The Times и местни медии.


Когато посетителите попитали Елизабет II дали живее в района, тя просто отговорила, че има къща в района. Наивните туристи никога не са си представяли, че въпросната къща е замъкът, който в момента посещават.


Кралското семейство обикновено прекарва лятото в тази резиденция, така че посетителите попитали дали имат възможност да видят кралицата на Обединеното кралство. Тя невъзмутимо отговорила: „Не, но този полицай го прави", като посочила служителя по сигурността, който я придружавал.


Според Грифин кралицата се радва да остане незабелязана всеки път, когато има възможност. По тази причина, когато е възможно, облича палто и забрадка. Очевидно това просто облекло се оказва ефективно при защитата на нейната идентичност.

Станете почитател на Класа