Испански вегани отделиха петела от кокошките, за да се избегне „изнасилването“ ???

Испански колектив, наречен Алмас Веганас, който се определя като „антиспецистичен, трансфеминистки и либертариански", стана вирусен в социалните мрежи, след видеоклип, в който две от неговите членки потвърждават, че в приюта за животни, които са създали - който те наричат „светилище на животните" - те са отделили кокошките от петела, за да не бъдат „изнасилвани".


Те защитават работата си в „светилището на животните", обяснявайки, че се опитват да дадат „достоен живот" на животни, които идват от стопанства, където преди това са били експлоатирани.


Реакцията в социалните мрежи беше значителна и повечето коментари се състоят от подигравки и обиди срещу младите активисти.


Предвид обхвата на съдържанието на видеоклипа им и интензивността на отрицателните „отзиви", които той е генерирал, членовете на колектива решават да запишат втори видеоклип. В него те отричат условията на пренаселеност, на които са подложени кокошките в птицефермите - наричани „истински концентрационни лагери" - като те твърдят, че „яденето на яйца поражда експлоатацията на кокошките от раждането до смъртта им".


„Нито кокошките, нито които и да било животни на тази планета са ресурс или продукт ", казва една от главните героини, която обвинява капиталистическата икономическа система за нормализиране на консумацията на животни за хранителни цели и поставяне на икономическата изгода като единствен приоритет, дори когато това се постига „с цената на продуктификация, робство и убийства на милиони животни всеки ден".

Станете почитател на Класа