Ураганът Дориан сменя курса и се отправя към Джорджия и Каролина

Ураганът от категория 4 се отклони от планираната си траектория и сега се насочва към щатите Джорджия и Каролина. Дориан се засили тази събота до ураган от категория 4, "изключително опасен", с устойчиви ветрове от 215 километра в час.


Зоните по крайбрежието са подготвени за възможни бури, силни дъждове и опасни ветрове. Бурята може да удари щатите Северна и Южна Каролина в сряда вечер.


"Наблюдава се забележителна промяна за една нощ в прогнозата на Дориан след вторник. Трябва да се отбележи, че новият прогнозиран маршрут не пречи Дориан да докосне земята на брега на Флорида, като големи части от брега остават в конуса на несигурност ", туитира американският Национален център за урагани.


„Значителни въздействия биха могли да възникнат дори ако центърът на Дориан остане в открито море. С промяната на прогнозата рискът от силни ветрове и животозастрашаващи бури се увеличава по бреговете на Джорджия и Южна Каролина за средата следващата седмица. "


"Изглежда, че нашата велика Южна Каролина може да бъде ударена много по-силно, отколкото се смяташе досега. Джорджия и Северна Каролина също. Дориан се движи и е много трудно да се предвиди поведението му, с изключение на това, че е един от най-големите и най-силните (и наистина широк), от десетилетия насам. Бъдете внимателни! ", туитира от своя страна президентът на страната Доналд Тръмп.


По-рано Доналд Тръмп обяви извънредно положение за Флорида при очаквания подход на урагана Дориан до бреговете й. Тръмп предупреди, че Дориан "може да бъде абсолютно чудовище" и че "всичко сочи, че ще удари много тежко в щата Флорида".


Преди това Националната метеорологична служба на Националната администрация за океан и атмосфера на САЩ (NOAA) беше предупредила за възможна буря, опустошителни ветрове и проливни дъждове в този щат.

Станете почитател на Класа