Порно производителят BangBros закупи уебсайт, с изтекли лични данни на 15 000 актриси и изгори дисковете

Американският производител на филми за възрастни BangBros информира чрез профила си в Twitter, че е купил и затворил уебсайта PornWikiLeaks, който е издирвал и събирал лични данни на порно актриси, с цел да ги тормози. Впоследствие демонстративно и публично изгори твърдите дискове с въпросните данни.


В момента страницата не работи. Единственият текст, който се появява в нея сега гласи: "Повече от 15 000 истински имена на артисти бяха тук. На някои също бяха публикувани телефонните номера, адресите и дори фамилните имена. Този вид информация не беше изпратена доброволно. Тя беше открадната."


„Купихме този сайт с намерението да го затворим и да премахнем цялата информация, свързана с него. Няма капан. Няма нищо скрито. Форумът, който имаше 300 000 публикации, повечето от тях отрицателни и пълни с омраза, сега изчезна ", казва той.


Няколко порно звезди благодариха на BangBros за отстраняването на PornWikiLeaks и припомниха трудностите и заплахите, които срещаха при работата му.


"Никога няма да забравя ужаса от откриването, че информацията за моето семейство, което обичаше и подкрепяше моя избор, е изтекла и им изпращат омраза и смъртни заплахи. Това е огромен ужас за нас", туитира актрисата Лекси Лоре.


"Този сайт ме засегна ужасно. Дотам, че бях принуден да продам къщата си и да се преместя, а също и да сменя номера на телефона си няколко пъти. Това е сериозно съобщение, подарък от небето. Благодаря ви много за този невероятен акт" написа нейният колега Даямънд Фокс в същата социална мрежа.


Създаден през 2010 г., сайтът придоби известност на следващата година, когато публикува лична информация на повече от 12 000 порно актьори, взета от базата данни на клиниката AIM Medical Associates, където те ходели за изследвания. Той съдържаше не само лична информация за участниците, но и заплахи и съобщения, написани на езика на омразата.

Станете почитател на Класа