Обама ще си плати за...

Скандалното разследване, в рамките на което Русия дълго време е неправомерно обвинявана в „намеса“ в президентските избори в САЩ, се провали и сега Барак Обама може да си плати за това, съобщава изданието The Washington Examiner.

 

 

Според данни на медиите, ръководителят на комитета на Сената Линдзи Греъм възнамерява да разпита 44-ия президент на Съединените щати под клетва като част от разследване на възможното участие на неговата администрация в RussiaGate. Според сенатора, в цялата тази история един важен въпрос остава без отговор: кой точно информира Обама за разследването срещу тогавашния кандидат за президент Доналд Тръмп, което беше инициирано от контраразузнаването на САЩ?

 

 

Трудно е да се повярва, че не е било договорено на най-високо ниво, подчертава Греъм. «Това едва ли би могло да се случи с абсолютно невежеството на Белия дом»-, каза политикът. Заслужава да се отбележи, че Обама не е единственият в списъка на сенаторите. Той също така възнамерява да получи показания от бившия заместник-директор на Федералното бюро за разследвания, Андрю Маккейб, бившият директор на ФБР Джеймс Коми, бившият шеф на Централното разузнавателно управление Джон Бренан и бившия шеф на Националната разузнавателна агенция Джеймс Клапър.

News Front

Станете почитател на Класа